ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΓΙΟ ΓΕΔΕΩΝ

Πανηγυρικά η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ξεκίνησε τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του πολιούχου του Τυρνάβου Αγίου Οσιομάρτυρος Γεδεών του εν Τυρνάβω. Επίκεντρο του εορτασμού είναι ο φερώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στον Τύρναβο, όπου ευρίσκεται ο Τάφος και η Αγία Κάρα του.

Χθες στον πανηγυρικό εσπερινό και σήμερα προσκεκλημένοι του μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου είναι οι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, τον οποίο με θερμούς λόγους υποδέχθηκε ο κ. Ιερώνυμος, ευχαριστώντας τον τόσο εκείνον όσο και τον κ. Αθηναγόρα για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή του, ενώ αναφέρθηκε με εγκωμιαστικούς λόγους και για τα πρόσωπα των δύο Αρχιερέων.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Σισανίου αναφέρθηκε στον πολυτάραχο βίο του αγίου Γεδεών και στον τρόπο γενικότερα που ένας πιστός άνθρωπος μέσα από αγώνες και θυσίες κατορθώνει να ζει «μέσα στην ατμόσφαιρα της θείας Χάριτος και να ομολογεί καθημερινά το όνομα του Αγίου Θεού, όπως συνέβη και με τον άγιο νέο ένδοξο Οσιομάρτυρα Γεδεών, ο οποίος υποκινούμενος από την γεμάτη αγάπη καρδιά του και εμφορούμενος από θείο ζήλο, ομολόγησε σθεναρώς και χωρίς ντροπή το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ