«ΚΑΙΕΙ» ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Με ένα μεγάλο γραφειοκρατικό πρόβλημα που ουσιαστικά δεν τους δίνει τη δυνατότητα να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στο πάγιο κεφάλαιο, είναι αντιμέτωποι οι πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι και γεωργοί, αφού σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα το κράτος για να τους δώσει αποζημίωση θα πρέπει να έχει γίνει πρώτα η αντικατάσταση, να εκδοθούν τιμολόγια και μόνο βάσει αυτών των τιμολογίων να αποζημιωθούν.

Οπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς άνθρωποι που έχουν υποστεί τεράστια ζημιά σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, έχουν χάσει σοδιά και παραγωγή, πρέπει να πληρώσουν ζωοτροφές για να συντηρήσουν τα κοπάδια τους, είναι αδύνατο να βρουν χωρίς οικονομική στήριξη χρήματα για αντικατάσταση πάγιου κεφαλαίου και ως εκ τούτου είναι μονόδρομος η αλλαγή του πλαισίου και η άμεση ενίσχυση των πληγέντων για το πάγιο κεφάλαιο.

Το θέμα έθεσε στον περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο χορό των Σαμαριναίων του Αμπελώνα, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Ζήσης Παρλίτσης ο οποίος αναμένεται να το θέσει εκ νέου σήμερα στη διυπουργική σύσκεψη της Καρδίτσας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ