ΜΕΡΑ 25: ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ… ΝΑΤΣΙΟΥ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Σχόλιο του κόμματος για τις δηλώσεις του γ.γ. του ΚΚΕ για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Κάθε φορά που ο δημόσιος διάλογος εστιάζει στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, η ηγεσία του ΚΚΕ αναπαράγει συντηρητικές, αναχρονιστικές και αντιδραστικές κορώνες.

Οι χθεσινές δηλώσεις του γ.γ. του ΚΚΕ, σε συνδυασμό με την τηλεοπτική παρέμβαση της βουλεύτριας κ. Δάγκα, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, εκτός από σκοταδιστικές είναι και αντιεπιστημονικές και φυσικά έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τη κομμουνιστική θεωρία και πράξη, όπως με το μνημειώδες έργο του Φ. Ένγκελς «Η Καταγωγή της Οικογένειας, της Ατομικής Ιδιοκτησίας και του Κράτους» ή με τις πολιτικές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας που το 2022 συγκρούστηκε με τον κοινωνικό συντηρητισμό της χώρας και εξασφάλισε ίσα δικαιώματα του γάμου και της τεκνοθεσίας στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Από την άλλη ο πρωθυπουργός, που δείχνει ότι ξαφνικά κόπτεται για την αναγνώριση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, δεν δίνει την απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται. Αντιθέτως κάνει κάθε προσπάθεια να κλείσει όσο πιο γρήγορα μπορεί την συζήτηση για την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία, αφήνοντας έξω πολλά σοβαρά ζητήματα που αφορούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για να μην έχει μεγάλες κομματικές απώλειες.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, ως Νεολαία του ΜέΡΑ25, ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και άτομα που στεκόμαστε δίπλα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, απέναντι στο σκοτάδι, τους απαντάμε ότι η ισότητα στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για μια κοινωνία δικαιοσύνης! Η αναγνώριση της ισότητας του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως και όλα τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, είναι ένα δικαίωμα που θα έπρεπε να έχει ήδη αναγνωριστεί εδώ και πολλά χρόνια και δεν θα έπρεπε να εξαρτάται ούτε από τις απόψεις των βουλευτών της κάθε κυβέρνησης, ούτε από τις απόψεις των εκπροσώπων της Εκκλησίας, καθώς αποτελούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ