JOB SHADOWING: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΙΑΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ OPENDAY FESTIVAL ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στα εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου

Τι να σπουδάσω; Σε ποιον τομέα να σταδιοδρομήσω; Τα ερωτήματα αυτά προβληματίζουν πολλούς νέους και κατ’ επέκταση τους γονείς τους. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός εξελίσσεται μεθοδολογικά και βοηθάει τους μελλοντικούς πολίτες να πάρουν υπεύθυνες απαντήσεις.

Μία διαφορετική, βιωματική μέθοδος επαγγελματικού προσανατολισμού είναι το Job Shadowing. Σύμφωνα με αυτήν, ένας επαγγελματίας δέχεται να γίνει για μία ημέρα «σκιά» του ένας μαθητής ή φοιτητής, που προσδοκά να τον ακολουθήσει στον ίδιο επαγγελματικό στίβο. Ο επαγγελματίας δεν αλλάζει το πρόγραμμά του: κάνει ό,τι θα έκανε χωρίς την παρουσία του «μαθητευόμενού» του. Από την άλλη, ο καταρτιζόμενος βιώνει την πραγματικότητα του επαγγέλματος που θέλει να ακολουθήσει, μακριά από στερεότυπα, εξωραϊσμούς ή διαβόητες φήμες.

Αυτή τη βιωματική μέθοδο Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα εφαρμόσει στη Λάρισα το γραφείο επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής «Protips» και τα Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου, με υπεύθυνο σύμβουλο τον Ηλία Παπαδόπουλο. Στο OpenDayFestival που θα γίνει αυτό το Σάββατο 20/1/2024, στα Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου, επί της Οδού Καρδίτσης 21, ο κ. Παπαδόπουλος θα υποδεχθεί στις 10 το πρωί μαθητές, γονείς και όποιον άλλον ενδιαφέρεται για τη μέθοδο του Job Shadowing, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Β’ Ορόφου, για να επικοινωνήσουν για την χρήσιμη αυτή προσέγγιση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ