Γ. ΜΑΝΙΚΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΟΕΒ

Επιστολή του προέδρου του ΤΟΕΒ Δαμασίου προς τον υπουργό Λ. Αυγενάκη την οποία κοινοποιεί στις διοικήσεις των ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας

Αγαπητέ κ. Υπουργέ το σύνολο των ΤΟΕΒ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ συμφωνεί με την σύσταση Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, δέχεται τον πλήρη οικονομικό και διοικητικό έλεγχο των υπάρχοντών ΤΟΕΒ, δεν δέχεται και είναι αντίθετο με την πρόταση σας για το κλείσιμο των τοπικών ΤΟΕΒ.

Τα ΤΟΕΒ είναι Ν.Π.Ι.Δ. οι διοικήσεις έχουν τιμητικό τίτλο οι δε υπάλληλοι πληρώνονται με εισφορές των αρδευτών, δεν έχουν καμία σχέση με τον προϋπολογισμό του κράτους, έχουν άμεση επαφή με τους αρδευτές και με τα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν, εφόσον κλείσουν θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα ως προς την άρδευση των χωραφιών και όχι μόνο. Με την δημιουργία ενός υδροκέφαλου διοικητηρίου είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά προβλήματα που δημιουργούνται στα χωριά μας, χωρίς την άμεση επαφή με τους αρδευτές σε καθημερινή βάση.

Εκείνα που χρειάζεται ο πρωτογενής τομέας είναι έργα, φτηνή ηλεκτρική ενέργεια και αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο για να μην φτάσουμε στην ερημοποίηση των χωριών μας που αυτή τη στιγμή αγγίζει το 70%.

Οι ασκήσεις επί χάρτου είναι καλές αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ πολύ διαφορετικά.

Οι Διοικήσεις και οι εργαζόμενοι των οργανισμών λύνουν τα προβλήματα που προκύπτουν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 365 ημέρες το χρόνο. Αυτό είναι αδύνατο να το κάνει ένας υπάλληλος του δημοσίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ