ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ (φωτο-βιντεο)

Με επικεφαλής τον δήμαρχο το κομβόι των τρακτέρ του δήμου Τυρνάβου

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 14:00 στο μπλόκο των αγροτών, που δημιούργησαν στον κόμβο του Πλατυκάμπου, στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ,και όταν οι αγρότες αποπειράθηκαν να βγουν στον δρόμο, προκλήθηκε ένταση με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.

Στο σημείο αναμένεται να συγκεντρωθούν τρακτέρ από Λάρισα, Τύρναβο, χωριά του δήμου Κιλελέρ και την Αγιά, ενώ τα τρακτέρ από τα Φάρσαλα σχεδιάζεται να ενσωματωθούν στην κινητοποίηση της Καρδίτσας στην Ε-65.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των αγροτών βρίσκονται τα αιτήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και η μείωση του κόστους παραγωγής, η προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Από τον Τύρναβο

Εν τω μεταξύ με επικεφαλής τον δήμαρχο και πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κομβόι με τρακτέρ από όλο το δήμο αλλά και από τα ορεινά της Ελασσόνας κινήθηκε λίγο πριν τις 2.00 μ.μ. για τον κόμβο Πλατυκάμπου.

Οι αγώνες βλέποντας ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια θετική εξέλιξη με την επίλυση των προβλημάτων τους από πλευράς κυβέρνησης πήραν απόφαση να διεκδικήσουν δυναμικά και μαζικά λύσεις.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ