ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

Καταδικάζει την ενέργεια η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Το απόγευμα της Τετάρτης οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καρδίτσας δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην Εθνική Οδό στον Ε-65.

Αναίτια οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να απομακρύνουν τους αγωνιζόμενους αγρότες από την Εθνική Οδό Ε65, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Κώστα Τζέλα, να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι ο Άρης Πολυγένης, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) και να συλληφθούν δύο αγρότες αγρότες, οι οποίοι αφέθησαν αργότερα ελεύθεροι.

Δεν πτοούμαστε. Ας αφήσει η κυβέρνηση τα ψέματα και τις συκοφαντίες και να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας. Συνεχίζουμε με συντονισμό των μπλόκων της Θεσσαλίας αλλά και πανελλαδικά, στο πλαίσια της Πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γιάννης Τσιούτρας, γραμματέας της ΕΟΑΣΚ.

Εξάλλου, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας (ΕΚΝΛ) «καταδικάζει την ωμή καταστολή και βία της κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες. Με λύσσα χτυπά κάθε προσπάθεια διεκδίκησης, κάθε προσπάθεια ανάδειξης των μεγάλων κι οξυμένων λαϊκών προβλημάτων».

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Η ίδια πολιτική που τσακίζει το αγροτικό εισόδημα, τσακίζει το εισόδημα όλου του λαού με ακρίβεια στα τρόφιμα και σε όλα όσα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε. Είναι αυτή η πολιτική της Πράσινης Ψηφιακής μετάβασης, της υλοποίησης στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, της στήριξης στις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία, που έχει εκτινάξει το κόστος ενέργειας και της ζωής μας στα ύψη» επισημαίνει.

«Καλούμε όλα τα Σωματεία, τους εργαζόμενους της περιοχής μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη στην αγροτιά που παλεύει με περηφάνια κι αξιοπρέπεια για την επιβίωσή της. Είναι αγώνας κάθε απλού ανθρώπου», καταλήγει το ΕΚΝΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ