ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΙΜΗΣΑΝ  ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Η 30η Ιανουαρίου κάθε έτους έχει ορισθεί σαν η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι είναι προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Τιμάται το κοινωνικό και παιδαγωγικό έργο των Μεγάλων Πατέρων της εκκλησίας και η προσφορά τους στην εκπαίδευση. Οι τρεις Ιεράρχες στήριξαν την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και υπήρξαν τα ζωντανά παραδείγματα της αυταπάρνησης, της φιλανθρωπίας και της ευσέβειας.

Στα πλαίσια αυτής της γιορτής, τα σχολεία του Αμπελώνα, τόσο της Α/θμιας όσο και της Β/θμιας εκπαίδευσης, τίμησαν τους προστάτες Αγίους τους  λαμβάνοντας μέρος στον εκκλησιασμό που πραγματοποιήθηκε στον ιερό  ναό του Αγίου Γεωργίου, στο άλσος της γιορτής κρασιού. Τον χώρο του ναού κατέκλυσαν από νωρίς μαθητές και μαθήτριες μαζί με τις σημαίες των σχολείων   συνοδεία των εκπαιδευτικών τους.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα του 1ου Δημοτικού σχολείου Αμπελώνα κ. Πηνελόπη Παπαευθυμίου, η οποία αναφέρθηκε στο βαθύτερο νόημα της γιορτής και στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα. Μίλησε για την παρακαταθήκη που μας άφησαν,  η οποία πρέπει να αποτελεί φάρο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ακολούθησε αρτοκλασία και  τέλος του εκκλησιασμού μέσα σε ευχές για υγεία, ανθεκτικότητα και φώτιση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ