ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ NET METERING 50 KW ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!

Ανάμεσα στα πρωθυπουργικά μέτρα για τους αγρότες, που εξήγγειλε σήμερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκαταλέγεται και η πρόταση που είχε κάνει ο δημοσιογράφος, συνεκδότης της εφημερίδας «ΑγροΕκφραση» και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Θεσσαλική Γη» κ. Χρήστος Αθανασιάδης, στις 26 Ιουλίου 2023, με ανοιχτή επιστολή προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Θόδωρο Σκυλακάκη και Λευτέρη Αυγενάκη, υπό τον τίτλο:

«Η «χρυσή» λύση για όσους αγρότες θέλουν να κατασκευάσουν Φ/Β σύστημα Net Metering μέχρι 50 kw», όπου πρότεινε, την αύξηση της ισχύος του επιδοτούμενου προγράμματος «pv stegi» από 10kw σε τουλάχιστον 50kw, καθώς η εγκατεστημένη ισχύ αυτή, βρίσκει εφαρμογή στο μεγαλύτερο μέρος των αγροτών, χωρίς να επιβαρυνθεί το δίκτυο και παράλληλα να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο προϋπολογισμός του προγράμματος για αγρότες, ύψους 30 εκατ. ευρώ, που κινδυνεύει να χαθεί! (κανονικά θα έπρεπε η αύξηση να γίνει στα 100 KW)

Μάλιστα τη συγκεκριμένη πρόταση, με εμπεριστατωμένη και λεπτομερή ανάλυση (με την αρωγή της εταιρείας «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy»), την κατέθεσε ιδιοχείρως, τόσο στον κ. Αυγενάκη, όσο και στον κ. Σκυλακάκη καθώς και στον Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ κ. Γιώργο Στρατάκο, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του διυπουργικού κλιμακίου στην Καρδίτσα και ως φαίνεται έπιασε τόπο!!!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ