ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΡΑΨΑΝΗΣ – ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 5ου ΚΑΙ 10ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μία χειμωνιάτικη εκπαιδευτική απόδραση πραγματοποίησαν οι μαθητές του Α3 του 5ου Γυμνασίου και οι μαθητές του Α1 του 10ου Γυμνασίου Λάρισας για να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του Μ. Καραγάτση.

Τόπος συνάντησης η ξακουστή Βιβλιοθήκη της Ραψάνης! Τους μαθητές καλωσόρισε στην πλατεία του χωριού η κα Πανταζή Χάιδω, Βιβλιοθηκονόμος, τους ξενάγησε στο χώρο, τους εξήγησε για το ρόλο και το έργο της, τους μίλησε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις ποικίλες δράσεις και συνεργασίες που υλοποιούνται στο χώρο και που έκαναν τη Βιβλιοθήκη γνωστή στο πανελλήνιο!

Στη συνέχεια, οι μαθητές υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λογοτεχνικός περίπατος του Καραγάτση», όπου περπάτησαν στο μονοπάτι που συνήθιζε να περπατά ο συγγραφέας και στάθηκαν στα μέρη που εμπνεύστηκε και τα οποία αποτυπώνονται στα έργα του. Με αφετηρία τη Βιβλιοθήκη Ραψάνης, όπου είδανε την πρώτη έκδοση «Το νερό της βροχής», με υπογραφή του συγγραφέα, περπάτησαν προς στην πλατεία, πήραν το ανηφορικό μονοπάτι που διασχίζει το χωριό, κοντοστάθηκαν για να πάρουν μια ανάσα κάτω από την «Ιτιά», αγνάντεψαν τη θάλασσα, τον κάμπο, τον Κίσσαβο από το προαύλιο του Αγίου Αθανασίου και ο περίπατος ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, όπου γνώρισαν και το φημισμένο κρασί ΠΟΠ «Ραψάνη».

Η κοινή δράση των μαθητών του 5ου και 10ου Γυμνασίου έγινε στο πλαίσιο διασχολικής συνεργασίας και κοινού πολιτιστικού προγράμματος, με τίτλο «Εκεί που οι ιστορίες των ανθρώπων ζωντανεύουν».
Τους μαθητές συνόδευσαν, από το 5ο Γυμνάσιο, η Ζωή Δεληζώνα – Δ/ντρια και Βικτωρία Κανάκη – Υποδ/ντρια και από το 10ο Γυμνάσιο, η Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου – Δ/ντρια, Κολοβού Ναυσικά, Φιλόλογος και Μέρτζου Κατερίνα, Γερμανικής Φιλολογίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ