ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας δηλώνει ομόφωνα ότι είναι ενάντια στην αξιολόγηση που προωθεί το υπουργείο παιδείας . Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή της που θα οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση και κλείσιμο σχολικών μονάδων.

Στόχος της αξιολόγησης είναι η υποταγή των εκπαιδευτικών ώστε να μην αντιδρούν στην υποχρηματοδότηση που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Η εγκατάλειψη του δημόσιου σχολείου και η πριμοδότηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο χώρο εκπαίδευσης αποτελούν όπως φαίνεται τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής εκπαιδευτικής πολιτικής. Αυτό αποτυπώνεται σε όλα τα νομοσχέδια που κατέθεσε και ψήφισε η κυβέρνηση , τόσο για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση , όσο και για την τριτοβάθμια όπου μαίνεται μια μεγάλη σύγκρουση.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή αυτών των πολιτικών και ως ΕΛΜΕ καλούμε την ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής σε περίπτωση που τη βγάλει παράνομη στα δικαστήρια. Καλούμε επίσης την ΟΛΜΕ να κηρύξει απεργία κλαδική και να συγκροτήσει μέτωπο με φοιτητές και αγρότες ώστε να νικηθεί η κυβερνητική πολιτική.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Λάρισας θα ψηφίσει :
α) κάθε πρόταση για επαναπροκήρυξη που θα τεθεί.
β) κάθε πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ