ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Δεν είμαστε αρνητικοί στο Πρότυπο. Είμαστε ενάντια στη συστέγαση του 2ου Γυμνασίου Λάρισας με το νεοϊδρυθέν Πρότυπο Γυμνάσιο», σημειώνουν

Σήμερα Πέμπτη 8-2-24 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του σώματος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Λάρισας, που συγκλήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του συλλόγου, με θέμα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων για την «ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ» με έναρξη την σχολική χρονιά 2024 – 2025.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
α. Η συστέγαση των δύο σχολείων δημιουργεί στον ίδιο χώρο δύο σχολικές μονάδες, στο ίδιο σχολικό κτίριο, των οποίων η λειτουργία, και των δύο θα επηρεαστεί αρνητικά. Υπάρχει βεβαιότητα έντονης δυσλειτουργίας στον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων και την ποιότητα της εκπαίδευσης, που θα παρέχουν τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία, αλλά και στις σχέσεις των μαθητών των δύο σχολείων. Δημιουργούνται δύο ανταγωνιστικές μαθητικές κοινότητες.
β. Το σενάριο της συστέγασης θα περιορίσει τη δυνατότητα ανάπτυξης του 2ου Γυμνασίου Λάρισας, τόσο σε πλήθος μαθητών, όσο και σε αριθμό τμημάτων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα περιοριστεί η δυνατότητα απορρόφησης των παιδιών της συνοικίας από το 2ο Γυμνάσιο Λάρισας. Ανησυχούμε έντονα για το μέλλον των παιδιών της «Γειτονιάς» που μπορεί στα επόμενα χρόνια να μην έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν στο 2ο Γυμνάσιο Λάρισας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικογένειά τους. Δεν είμαστε αρνητικοί στο Πρότυπο αλλά θέλουμε και στηρίζουμε το «ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ».

γ. Είναι μη αποδεκτό το ότι η Εκάστοτε Δημοτική Αρχή Συνολικά, αλλά και οι Αρμόδιοι Φορείς της Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας εδώ και τρία χρόνια, δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν σε συνεργασία χρηματοδότηση για να κατασκευάσουν κατάλληλο κτίριο να στεγάσουν το Πρότυπο Γυμνάσιο ή να βρουν μέσω ανακατανομής, και τώρα εσπευσμένα αποφάσισαν την ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ και την Δημιουργία Πρότυπου με δυο (2) τμήματα στην Α ‘ Γυμνασίου, που πιστεύουμε ότι ως σχεδιασμός εκπαίδευσης δεν είναι σωστός.

Αποφασίζουμε ότι:
 Είμαστε ενάντια στη συστέγαση του 2ου Γυμνασίου Λάρισας με το νεοϊδρυθέν Πρότυπο Γυμνάσιο.
 Είμαστε ενάντια στην οποιαδήποτε προσπάθεια στο μέλλον περιορισμού της ανάπτυξης του 2ου Γυμνασίου Λάρισας, μέσω της αλλαγής της χωροταξικής κατανομής των μαθητών ή πιθανής μετατροπής του σε Πρότυπο.

Ζητάμε την υποστήριξη σας και την διευκρίνιση – καθορισμό ενεργειών σας, ως υποστήριξη στο λογικό αίτημά μας. Επίσης να εξεταστούν και άλλες λύσεις , όπως το άδειο Διεθνές σχολείο Τύρναβου ή το άδειο ισόγειο του Πειραματικού. (Γρ. Σχολικών Συμβούλων).

Λάρισα, 8/2/2024
Γονείς και Κηδεμόνες 2ου Γυμνασίου Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ