Θ. ΦΟΥΝΤΑΣ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

Την απαίτηση της κοινωνίας για την απονομή δικαιοσύνης γρήγορα και προς πάσα κατεύθυνση για το έγκλημα των Τεμπών, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας Θανάσης Φούντας, στις δηλώσεις του χθες ημέρα απεργίας και απότισης φόρου τιμής για τα 57 θύματα, στη συγκέντρωση του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Αναλυτικά ο κ. Φούντας ανέφερε:

«Ως ΕΛΜΕ ν. Λάρισας συμμετέχουμε στην απεργία της ΑΔΕΔΥ , για να απαιτήσουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν. Μετά την οικονομική εξαθλίωση που υποστήκαμε στα χρόνια των μνημονίων και την περικοπή των απολαβών μας πάνω από 40%, λάβαμε πριν λίγο καιρό αυξήσεις-κοροϊδία περίπου 1%.

Με δεδομένο ότι δεν υφίστανται πια μνημόνια, απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας τουλάχιστον 10%, επιστροφή των δώρων, ξεπάγωμα των μισθολογικών μας κλιμακίων, αξιοπρεπείς συντάξεις, μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, δωρεάν δημόσια εκπαίδευση και υγεία για όλους.

Σήμερα είναι η επέτειος του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη όπου έχασαν τη ζωή τους άδικα δεκάδες συνάνθρωποί μας, οι περισσότεροι νέα παιδιά, τα παιδιά όλων μας, η ελπίδα της χώρας. Στεκόμαστε με οδύνη και απεριόριστο σεβασμό στη μνήμη τους.
Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα χορτάσαμε από μεγαλοστομίες, ατέρμονες εξεταστικές διαδικασίες και ανευθυνότητα αυτών που θα έπρεπε να έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους από την πρώτη στιγμή. Ταυτόχρονα διαπιστώνουμε επίσης με μεγάλη μας λύπη, την προσπάθεια συγκεκριμένου ιδεολογικού χώρου να εκμεταλλευτεί την τραγωδία και τον πόνο που προκάλεσε σε όλη τη χώρα, προφανώς για ίδιον όφελος.

Για να σταματήσουν όλα αυτά τα φαινόμενα της ηθικής παρακμής, απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη γρήγορα και προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να γαληνέψουν επιτέλους οι ψυχές των αδικοχαμένων και να απαλυνθεί όσο είναι δυνατόν ο πόνος των δικών τους ανθρώπων αλλά και ολόκληρου του λαού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ