LUXURY BATHROOM: ΈΝΑ ΝΕΟ PROJECT ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΜΠΑΝΙΟΥ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ BATHROOM FLOOR

Δείτε φωτογραφίες από το εκπληκτικό αποτέλεσμα

Το project που παρουσιάζουμε αφορά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός μπάνιου στο ισόγειο μιας πολυόροφης μονοκατοικίας. Όντας σε άμεση γειτνίαση με τους χώρους διημέρευσης – σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα – αλλά και αποτελώντας το μοναδικό μπάνιο ενός ορόφου ο οποίος φιλοξενεί και τον ξενώνα του σπιτιού, οι απατήσεις των ιδιοκτητών εστίασαν στη δημιουργία ενός υπερπολυτελούς χώρου με έντονη εξωστρέφεια. Ο περιορισμένος χώρος, αλλά και ο κίνδυνος που ελλοχεύει αυτή η έντονη αγωνία των ιδιοκτητών για ένα χώρο που “φωνάζει” πολυτέλεια, αποτέλεσαν τις βασικές προκλήσεις της εταιρείας Κοντογιάννη Bathroom Floor που υλοποίησε το project.

Στο κέντρο της αναζήτησης των υπεύθυνων της εταιρείας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η επίτευξη μιας αρμονίας ανάμεσα στην κεντρική απαίτηση του πελάτη και στο τελικό αποτέλεσμα. Στην προκειμένη περίπτωση ο κίνδυνος να φλερτάρουν έντονα με τη μορφή μιας “κιτς” ξεπερασμένης αισθητικής ήταν έντονος, και ως εκ τούτου ήταν επιτακτικό να βρούν την καλύτερη δυνατή λύση σε αισθητικό επίπεδο που να μη γέρνει επικίνδυνα σε αυτή την κατεύθυνση.

Τα λίγα τετραγωνικά του χώρου, καθώς επίσης και η έλλειψη μεγάλου ανοίγματος για επάρκεια φυσικού φωτισμού κατέστησε την επιλογή ανοιχτόχρωμων υλικών επιτακτική. Έτσι, αναζητώντας το τέλειο ενιαίο και αδιάκοπο αποτέλεσμα, οδηγήθηκαν στην επιλογή μεγάλων διατάσεων πλακιδίων 120x280cm σε απομίμηση μαρμάρου με χρυσά νερά. Το υπόλευκο φόντο του και τα έντονα χρυσά νερά του βοηθούν στην αντιληπτική μεγέθυνση του χώρου, δίνοντας την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου σε μέγεθος μπάνιου. Ταυτόχρονα η επιλογή γυαλιστερής υφής στον τοίχο βοηθά στην αντανάκλαση και διάχυση του φωτός, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Προσδίδουν ακόμη μεγαλύτερη λάμψη ώστε να μπορέσουμε να τονίσουμε το αίσθημα της πολυτέλειας.

Κομβικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω διαδραμάτισε η επιλογή των υπευθύνων να μη διαχωρίσουν το υλικό του δαπέδου, ώστε να παρουσιάσουν μια ενιαία και αδιάρρηκτη εικόνα και υφή στο σύνολο του μπάνιου. Στο τελευταίο συνέβαλε και η επιλογή τοποθέτησης νιπτήρα από το ίδιο το πλακάκι. Προσπάθησαν όχι μόνο να ολοκληρώσουν την εικόνα χωρίς διακοπές ακόμη και στο κομμάτι του επίπλου μπάνιου, αλλά και να πετύχουν και τη συνέχεια των ίδιων των νερών σε τοίχο και νιπτήρα, ώστε να δίνουν την αίσθηση ότι το πλακάκι λειτουργεί ως πέπλο το οποίο σκεπάζει όλες τις διαθέσιμες επιφάνειες του χώρου.

Σε επίπεδο φωτισμού, η γυψοσανίδα που τοποθετήθηκε στο ταβάνι φιλοξενεί σποτ τα οποία φωτίζουν στοχευμένα την κάθε χρήση του μπάνιου. Ένα επιπλέον asset δημιουργεί η τοποθέτηση καθρέφτη με περιμετρική ταινία led, χωρίς πλαίσια και επιπλέον φιοριτούρες, ώστε να μην υπερτονίζουν την ήδη εντυπωσιακή εικόνα του συνόλου.

Τελικά, η αναμέτρηση με το συγκεκριμένο project χάρισε στην εταιρεία την εμπειρία του να αντιληφθεί πως κάθε αισθητικό κριτήριο δεν μπορεί παρά με τους κατάλληλους χειρισμούς να φέρει ένα ισορροπημένο και αξιόλογο αποτέλεσμα. Η αναζήτηση της αρμονίας και της εκλεπτυσμένης αισθητικής χωρίς υπερβολές απέδωσε καρπούς και το αποτέλεσμα ανταμείβει τους σχεδιαστές και κυρίως, τους χρήστες.

Όλα τα προϊόντα και υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία του συγκεκριμένου project, θα τα βρείτε στο νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας Κοντογιάννη https://kontogiannieshop.com/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ