Ε.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ: ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ «ΞΕΠΛΥΜΑ» ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!

«Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες εργατικά σωματεία και φορείς της Λάρισας παρά την άγρια καταστολή!», υποστηρίζει η διοίκηση του ΕΡγατικού Κέντρου

Κυβέρνηση και δημοτική αρχή Λάρισας προσπάθησαν χωρίς καμία επιτυχία να ξεπλύνουν τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς φονιάδες με τη συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας «West Point» των ΗΠΑ στην οποία γύρισε την πλάτη ο λαός της πόλης!

Καταγγέλλουμε τον αυταρχικό τους κατήφορο που για να εμποδίσουν τις φωνές των διαδηλωτών και να διαλύσουν την κινητοποίηση έξω από το ΔΩΛ επιστράτευσαν ΜΑΤ με χημικά, κρότου λάμψης και γκλοπ.

Επιτέθηκαν απρόκλητα κατά εκπροσώπων σωματείων και φορέων, νέων ανθρώπων, συνταξιούχων, γονιών με παιδιά που ωστόσο παρά την σφοδρή επίθεση κατάφεραν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο και μια αντιπροσωπεία να μπει μέσα στο κτίριο. Στην πόρτα της θεάτρου τους επιτέθηκαν και πάλι δυνάμεις των ΜΑΤ και της ασφάλειας! Για να προφυλάξουν από τις διαμαρτυρίες μια εκδήλωση που παρακολουθούσαν κάποιοι μετρημένοι στα δάχτυλα έπνιξαν στα χημικά το Ωδείο ενώ ήταν σε εξέλιξη μαθήματα, υπήρχανε εκπαιδευτικοί και μαθητές στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ενόχλησε το σύνθημα «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» αλλά και τα πανό ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια. Όταν αντιπροσωπεία διαδηλωτών και εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση που διαδήλωναν ειρηνικά ζήτησαν να περάσουν μέσα στο ωδείο για να εκφράσουν στους διοργανωτές την διαμαρτυρία τους, οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν σαφή εντολή να τους εμποδίσουν πάση θυσία.

Ο λαός της πόλης παίρνει θέση, οργανωμένος μέσα από τα σωματεία του
και τους φορείς του κινήματος:

* ΔΕΝ Δεχόμαστε η ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση Λάρισα να παράγει και «πολιτισμό», την «κουλτούρα» των βάσεων, των drone και των σφαγμένων λαών!!!

* ΔΕΝ ανεχόμαστε να μας εκπαιδεύουν με «άρτο και θεάματα» οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί φονιάδες, να σφάζονται οι λαοί στην Παλαιστίνη, στην Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, στην Ρωσία και εμείς να «χτυπάμε παλαμάκια» στην ορχήστρα της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ…

* ΔΕΝ ανεχόμαστε η πόλη μας να μετατρέπεται σε «μαγνήτη» αντιποίνων όταν από την πόλη μας επιχειρούν τα Αμερικάνικα Drone, από την πόλη μας Διοικείται η επιχείρηση «Aspides» της ΕΕ στην Ερυθρά θάλασσα. Δεν θέλουμε στην πόλη μας να ζήσουμε αυτά που ζει ο λαός της Ουκρανίας, του Λιβάνου, της Συρίας, να ζήσει εγκλήματα όπως στο Crocus City Hall στη Ρωσία.

* Στην πόλη που ο λαός της έχει δώσει μάχες τόσες δεκαετίες ενάντια στην εμπλοκή στους ΑμερικανοΝΑΤΟΙκούς σχεδιασμούς, που έχει διώξει την ΝΑΤΟϊκή βάση του Τυρνάβου, το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό αίσθημα, είναι βαθιά ριζωμένο. Ο Λαρισαϊκός λαός το αποδεικνύει με την στάση του διαχρονικά όπως και χθες «απομονώνοντας» την χθεσινή συναυλία -«ξέπλυμα».
Δεν μπορεί να υπάρχει ουδετερότητα απέναντι σε αυτά!!!
Κάνεις μας δε ζει σε «γυάλα»!
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πει δεν ήξερα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ