ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΩΣΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΩ

ΓΡΑΦΕΙ Η Χρυσάνθη Χαραλαμπίδη υπεύθυνη της βιοτεχνίας στρωμάτων «MORFEAS STROM» στον Τύρναβο

Το ανώστρωμα είναι ένα λεπτότερο στρώμα, συνήθως από 5 έως 10εκ. πάχος, που το τοποθετείς πάνω από το κυρίως στρώμα του κρεβατιού σου. Ένα στρώμα, ενδεχομένως να μην καλύπτει 100% τις ανάγκες του σώματός μας,είτε επειδή είναι πολύ σκληρό ή άλλοτε πολύ μαλακό, με αποτέλεσμα να ξυπνάμε πιασμένοι και κουρασμένοι.

Κατά βάση, το υλικό ενός ανωστρώματος, είναι ο αφρός μνήμης(memory foam), το latex(φυσικό καουτσούκ) και ο αφρός νέας τεχνολογίας(ελαστικός αφρός).

Τα υλικά αυτά, μειώνουν στο ελάχιστο τα σημεία πίεσης του σώματος, από την επαφή με το στρώμα. Κατανέμουν το βάρος μας στη μέγιστη δυνατή επιφάνεια, μας απαλλάσσουν από μουδιάσματα και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Ταυτόχρονα, αποτρέπουν την ανάγκη συχνής αλλαγής στάσης κατά την διάρκεια του ύπνου.

Επομένως το ανώστρωμα, στηρίζει με τρόπο εργονομικό τα σημεία του σώματός μας, που έχουν την ανάγκη μιας σταθερής ζώνης, όπως η σπονδυλική στήλη και η λεκάνη, είτε μιας πιο ελαστικής και φιλόξενης, όπως αυτή του αυχένα, των ώμων, των μηρών και των ποδιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ