ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση, στο πλαίσιο της ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού, παρακολούθησαν την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024, τμήματα μαθητών της Α λυκείου του Γενικού Λυκείου Γιάννουλης. Πιο συγκεκριμένα, οι κ.κ. Ξηρομερίσιου Σοφία, γενική ιατρός και Ζηκοπούλου Φανή επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση με θέμα «Εκφοβισμός στον Φυσικό και Διαδικτυακό Χώρο».

Οι εισηγήτριες κέρδισαν το ενδιαφέρον και την προσοχή των παιδιών, με θέματα που αφορούν άμεσα τη ζωή τους στη σύγχρονη εποχή. Ειδικότερα, προσεγγίστηκαν δυο βασικά θέματα, ο σχολικός και ο διαδικτυακός εκφοβισμός, με τρόπο απλό, ουσιώδη και κατατοπιστικό, κάτι που ευαισθητοποίησε τους μαθητές, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αποφεύγουν κάθε μορφή βίας στη σχολική ζωή, να δείχνουν μηδενική ανοχή απέναντί της, όταν διαπιστώνουν τέτοια φαινόμενα αλλά και να προστατεύουν τον εαυτό τους από το διαδικτυακό εκφοβισμό.

Η συγκεκριμένη δράση διενεργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με θέμα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ – ΔΙΩΝΗ, για το σχολικό έτος 2023- 2024» από τη 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Ο Διευθυντής κ. Νικόλαος Ταουσάνης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Γιάννουλης εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου για τη συνεργασία και ιδιαίτερα προς τις κυρίες Ξηρομερίσιου και Ζηκοπούλου, που τίμησαν με την παρουσία τους το σχολείο μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ