ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΟ 33ο Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Λογοτεχνίας, 2 Απριλίου, στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας οργανώθηκαν εβδομαδιαίες δράσεις με σκοπό την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών το σχολείο επισκέφθηκαν οι βραβευμένες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά Ευδοκία Ποιμενίδου και Νόρα Κοκκίνου.

Η κα Ποιμενίδου Ευδοκία με αφορμή τα βιβλία της: «ο Δράκος που έφαγε τα παραμύθια», «Η φώκια, η ντεντέκτιβ και το πειρατικό σκουλαρίκι», «Τα διαμάντια της Δόμνας» μίλησε στα παιδιά για την εξέλιξη της τυπογραφίας, απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών, διάβασε αποσπάσματα από τα βιβλία της και δέχθηκε τις δημιουργίες τους.

Η κα Νόρα Κοκκίνου με αφορμή το βιβλίο της «Μια λευκή Σελίδα» διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της και μέσω βιωματικών δράσεων δίδαξε στους μαθητές/τριες των Α’ και Β’ τάξεων την αξία του λάθους και της διαφορετικότητας.

Λίγες ημέρες πριν είχε επισκεφθεί τις Ε’ Τάξεις του Σχολείου μας η συγγραφέας Τσιαμπαλή Χρυσάνθη, μετά την επεξεργασία από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων κ. Ζήση Ζίκου και Καρακάση Δέσποινας του βιβλίου της «Ένας κήπος στην τάξη μας» και απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών ενώ τους μίλησε για το νέο της βιβλίο «Ρόζα Παρκς» με θέμα τη διαφορετικότητα.

Ευχαριστούμε τις συγγραφείς της πόλης μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και δώρισαν στους μικρούς και μεγάλους μαθητές μας ουσιαστικές στιγμές που μόνο η ενασχόληση με τα βιβλία μπορεί να προσφέρει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ