ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΒΡΥΟΤΟΠΟ

Αμεση ήταν η ενεργοποίηση του δήμου Τυρνάβου μετά το χθεσινό δημοσίευμα του paidis.com γι παράπονα κατοίκων σε Βρυότοπο και Αμπελώνα για τα χόρτα σε πάρκα, πλατείες και δρόμους.

Από το πρωί σήμερα συνεργεία εργαζομένων του δήμου αλλά και εθελοντές βρέθηκαν στον Βρυότοπο και καθάρισαν όλους τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό σειρά έχει ο Αμπελώνας.

Παράλληλα ήδη στο δήμο έχουν προσληφθεί δύο άτομα με το πρόγραμμα 55 άνω που θα ενισχύσουν την υπηρεσία πρασίνου, ενώ πολύ σύντομα θα βγει στον αέρα η προκήρυξη για την πρόσληψη 21 ατόμων με σύμβαση έργου 8μηνης διάρκειας πολλοί από τους οποίους θα ενταχθούν στην υπηρεσία Πρασίνου του δήμου.

Ταυτόχρονα με τις προσπάθειες που γίνονται για την πρόσληψη και άλλων ατόμων μέσα από το πρόγραμμα 55 άνω ο δήμος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με εθελοντές που συμβάλουν αποφασιστικά στο να καθαρίσουν τα πάρκα και οι πλατείες από τα χόρτα.

Εν τω μεταξύ με αφορμή τη σημερινή επιχείρηση στον Βρυότοπο αι αυτές που θα ακολουθήσουν σε Αμπελώνα, χωριά και Τύρναβο σε αποκλειστική του δήλωση στο paidis.com ο Δήμαρχος Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής ανέφερε το εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και τους προϊσταμένους στο πράσινο και στην καθαριότητα του Δήμου Τυρνάβου για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν ώστε να έχουμε ένα Δήμο καθαρό κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες .Οπως επίσης να ευχαριστήσω και τους δεκάδες εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας.

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να κινηθούμε στο αντιδραστικό πλαίσιο που μας επιβάλει η κεντρική εξουσία με υποχρηματοδότηση που φέρνει ελλείψεις σε μέσα αλλά και με προσλήψεις με το σταγονόμετρο σε μόνιμο προσωπικό.

Διεκδικούμε σε όλα αυτά ένα καλύτερο αύριο για τον Δήμο μας φέρνουμε μέσω των ελαστικών προγραμμάτων που μας επιβάλλουν άμεσα προσωπικό το επόμενο διάστημα ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Παράλληλα δεν απευθυνθήκαμε σε ιδιωτικές εταιρείες καθαριότητας και πρασίνου με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων για να καλύψουμε άλλες σοβαρές ανάγκες των Δημοτών μας και με σκοπό την ορθή διαχείριση των χρημάτων τους διότι είναι τα λεφτά του λαού του Δήμου μας και είναι από το μόχθο του.

Ζητούμε την κατανόηση όλων διότι δυστυχώς σε ελάχιστα πάρκα του Δήμου μας έχει μείνει γκαζόν και είναι σε καλή κατάσταση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ