ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 6ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ

Τα παιδιά του 6ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου, στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning με τίτλο “Detectkids in action!#skilllabs” και με τη συμμετοχή τους στο εθελοντική εκστρατεία για την προστασία των δασών ‘’Let’s do it Greece‘’ υλοποίησαν το τρίτο εργαστήριο δραστηριοτήτων με τίτλο “Φροντίζω και αναλαμβάνω δράση για το πάρκο της γειτονιάς”.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τους/τις μαθητές/τριες σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και να τα ενθαρρύνει να συμμετέχουν ενεργά στη βελτίωση του πάρκου που βρίσκεται κοντά στο σχολείο τους.

Κατά την επίσκεψή τους στο πάρκο, τα παιδιά εντόπισαν διάφορα προβλήματα και, αποφάσισαν να στείλουν ένα γράμμα στον Δήμαρχο με email, για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να προτείνουν λύσεις. Είναι θαυμάσιο που οι μικροί αυτοί πολίτες προσκαλούν και άλλους να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Η ενεργή συμμετοχή των παιδιών στη βελτίωση του πάρκου δείχνει όχι μόνο το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον, αλλά και την αυτοπεποίθησή τους στην ικανότητά τους να επηρεάζουν θετικά το περιβάλλον τους.

Επιπλέον, ζητούν βοήθεια από τους γονείς τους να συνεργαστούν όλοι μαζί για να τους βοηθήσουν προκειμένου να μεταμορφώσουν το πάρκο σε ένα όμορφο, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον μέρος για όλους.

Στη συνέχεια οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους την Πέμπτή 11-4-2024 στις 10πμ μάζεψαν τα σκουπίδια, τοποθέτησαν πινακίδες με μηνύματα και ταΐστρες για τα πουλιά.

Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα και συνέβαλαν στην μεταμόρφωση του πάρκου σε ένα καθαρό χώρο που θα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ