ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ «DHMARXOS»

Παραπλανητικά sms δήθεν από τον Δήμαρχο Τυρνάβου φτάνουν στα κινητά τηλέφωνα αρκετών πολιτών της περιοχής του δήμου Τυρνάβου. Συγκεκριμένα, από το πρωί της Δευτέρας έχουν αναφερθεί στις υπηρεσίες του Δήμου Τυρνάβου, πολλά περιστατικά αποστολής τέτοιων παραπλανητικών sms, κυρίως σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας, τα οποία εμφανίζουν ως αποστολέα τον «Δήμαρχο» (DHMARXOS) και ζητούν από αυτούς να επικοινωνήσουν, μέσω συνδέσμου μαζί του ή ακόμη και την αποστολή προσωπικών τους δεδομένων.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής έχει ήδη ενημερωθεί ,καταγγέλλοντας τα περιστατικά στο αστυνομικό τμήμα Τυρνάβου και υπογραμμίζει πως σε καμία περίπτωση δεν έχει αποσταλεί τέτοιο μήνυμα προς οποιονδήποτε πολίτη και ότι πρόκειται για απόπειρα ηλεκτρονικής εξαπάτησης (sms phising).

Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών σε τέτοιου είδους μηνύματα και να προβαίνουν στις ακόλουθες κινήσεις :
1. Να είναι προσεκτικοί με τέτοιου είδους ανεπιθύμητα μηνύματα κειμένου (sms), ιδιαίτερα αν σε αυτά ζητούνται να γίνουν κλικ σε σύνδεσμο ή να καλέσουν έναν αριθμό τηλεφώνου.
2. Να μην αποκαλύπτουν ευαίσθητες πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα, όπως κωδικούς πρόσβασης ή αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.
3. Να καταγγείλουν το περιστατικό στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ