ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ

Διδακτική επίσκεψη στον Βόλο και τη Μακρινίτσα πραγματοποίησαν τα τέσσερα τμήματα της Α΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου Λάρισας τη Δευτέρα 15/4/2024.

Πρώτη στάση το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου , όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες θαύμασαν από κοντά τα λείψανα της προϊστορικής κυρίως εποχής της περιοχής, ενημερώθηκαν για τις συνθήκες ζωής και τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν και αντιλήφθηκαν την εξέλιξη και την πορεία που διέγραψε ο άνθρωπος στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του και να καταστήσει ευκολότερη τη ζωή του.

Επόμενος σταθμός μας το Πανεπιστήμιο του Βόλου που στεγάζεται στην παραλία της πόλης, όπου οι μαθητές/τριες είχαν την ευνοϊκή συγκυρία να συναντήσουν φοιτητές που μόλις είχαν δώσει τον όρκο τους και είχαν παραλάβει τα πτυχία τους.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με περιήγηση στα γραφικά σοκάκια της Μακρινίτσας στο βουνό των Κενταύρων με την καταπράσινη ανοιξιάτικη φύση να δρα αναζωογονητικά. Η επιστροφή μας βρήκε πιο πλούσιους σε γνώσεις, εντυπώσεις, εικόνες και συναισθήματα. Η συμπεριφορά των μαθητών και των μαθητριών ήταν υποδειγματική.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Κανάκη Βικτωρία (υποδιευθύντρια), Μπούμπα Καλυψώ ΠΕ02, Μωυσιάδου Εύα ΠΕ, Καραδημητρίου Ναταλία ΠΕ, Παπακανάκης Γρηγόρης ΠΕ04.01 , Αθανάτου Μαρία (νοσηλεύτρια).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ