ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ: ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΑΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Σε σύσκεψη της ΚΟΒ Ολύμπου του ΚΚΕ στη Δολίχη μίλησε το βράδυ της Παρασκευής, ο Ρίζος Μαρούδας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στους πρόσφατους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «επιβεβαιώθηκε η καθοριστική συμβολή των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, που συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, υιοθετώντας το πλαίσιο πάλης που εκφράζει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των βιοπαλαιστών αγροτών.

Ο αγώνας μας δεν είναι “μια κι έξω”, αλλά πρόκειται για μια συνεχή, πολύμορφη αναμέτρηση με την πολιτική που στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και προωθεί τις κατευθύνσεις της ευρωενωσιακής ΚΑΠ.

Συνεχίζοντας την ομιλία του σημείωσε ότι «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για 30 και πλέον χρόνια τούς φόρτωναν τον έναν ευρωπαϊκό κανονισμό μετά τον άλλον, φλόμωναν τους αγρότες στο ψέμα ότι έρχονται “καλύτερες μέρες”, “περισσότερα χρήματα” και “μεγαλύτερες αγορές”, ενώ “τάιζαν” τις μεγάλες εκμεταλλεύσεις και τα μονοπώλια του αγροδιατροφικού τομέα, σε βάρος των χιλιάδων βιοπαλαιστών αγροτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν έγινε κυβέρνηση, έκανε τα ίδια και χειρότερα με τους προηγούμενους, υλοποιώντας με χέρια και με πόδια την αντιλαϊκή ΚΑΠ. Γι’ αυτό και επί ΣΥΡΙΖΑ οι αγρότες βρίσκονταν στις κινητοποιήσεις και στα μπλόκα, όπως και επί ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Επί ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, με το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, καταργήθηκε η επιστροφή φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, απογειώνοντας το κόστος παραγωγής. Οι κάθε λογής Βελόπουλοι, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους βιοπαλαιστές αγρότες ενώ έχουν ψηφίσει στο Ευρωκοινοβούλιο την πιο πρόσφατη αναθεώρηση της ΚΑΠ και δεν αμφισβητούν – αντίθετα υπερασπίζονται – τους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς, που κάνουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους φτωχότερους και τα προϊόντα τους ακριβότερα.»

Καταλήγοντας κάλεσε σε μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει τους αγρότες στα μάτια, επειδή είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε την ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική σε όλες τις εκδοχές της. Προειδοποίησε για τις συνέπειές της και πρωτοστάτησε για να δοθεί οργανωμένη απάντηση από τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους.
Προπάντων, όμως, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι μπορούν να εμπιστεύονται το ΚΚΕ γιατί με την πολιτική και τη δράση του φωτίζει την προοπτική, την πραγματική διέξοδο από το βάσανο της επιβίωσης, το άγχος της καθημερινής αναμέτρησης με τους κινδύνους και τις φυσικές καταστροφές, τον βραχνά του εισοδήματος που μικραίνει και του κόστους παραγωγής που μεγαλώνει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ