ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ CLAWBACK ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στηρίζει τις διεκδικήσεις και αντιδράσεις των εργαστηριακών γιατρών που ξεκινούν την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, στηρίζονται δε και καλύπτονται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), και έχουν ως κύριο αίτημα την κατάργηση του καταστροφικού και επαίσχυντου clawback.

Έχει περάσει μία δεκαετία διαρκούς υφαρπαγής των αποζημιώσεων (clawback) των συμβεβλημένων εργαστηρίων με τον ΕΟΠΥΥ.
Έχει περάσει μία δεκαετία κατάθεσης προτάσεων για τον περιορισμό της υπερσυνταγογράφησης εργαστηριακών εξετάσεων και την αντιμετώπιση της προκλητής ζήτησης.

Έχει περάσει μία δεκαετία χωρίς την ουσιαστική εφαρμογή Πρωτοκόλλων ορθής άσκησης της Ιατρικής.
Η λογική εφαρμογής κλειστού προϋπολογισμού στην Π.Φ.Υ. από πλευράς της Πολιτείας, οφείλει να καλύπτει όχι μόνο τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά και τους Επιστήμονες που παρέχουν έργο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, καλύπτει απόλυτα τις επερχόμενες αντιδράσεις και διεκδικήσεις που έχουν εξαγγείλει οι Περιφερειακές Ενώσεις Εργαστηριακών Γιατρών και καλεί την Πολιτεία να αναλογιστεί άμεσα την κρισιμότητα της κατάστασης.

Καλούμε, επίσης, ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο, αλλά και τους οργανωμένους φορείς ασφαλισμένων και συνταξιούχων να σταθούν δίπλα μας, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε ολοκληρωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες ΠΦΥ.

Την Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 12:00 θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Συλλόγου μας (28ης Οκτωβρίου 43, 1ος όροφος) μαζί με την Ένωση Ιδιωτών Μικροβιολόγων για το μείζον πρόβλημα του clawback. Προσκαλούμε όλα τα ΜΜΕ να είναι εκεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ