Θ. ΜΠΙΖΙΟΣ: ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Κάνει λόγο για επικίνδυνες για την δημόσια υγεία χωματερές του Δήμου

Την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία εικόνα που παρουσιάζουν οι χωματερές και το πράσινο στο δήμο Ελασσόνας κατήγγειλε, στην πρόσφατη απολογιστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Θανάσης Μπίζιος.

Ο κ. Μπίζιος άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή του Νίκου Γάτσα, τονίζοντας τον ρόλο της αντιπολίτευσης που είναι να επισημαίνει τα κακώς κείμενα και να μεταφέρει στο Συμβούλιο τα παράπονα και την οργή των συμπολιτών για τις απαράδεκτες εικόνες που αντικρίζουν σε κοινόχρηστους χώρους, όπως σε πλατείες αλλά και σε χωματερές, τόσο σε αυτές που διαχειρίζεται ο Δήμος Ελασσόνας, όσο και σε πρόχειρες, αυτοσχέδιες, οι οποίες τείνουν να μετατραπούν σε «υγειονομική βόμβα, έτοιμη να σκάσει».

Ο κ. Μπίζιος, προσκομίζοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό από τις επικίνδυνες χωματερές, δήλωσε ότι «όπως αποδεικνύεται, η Δημοτική Αρχή μένει μετεξεσταστέα σε θέματα διαχείρισης πρασίνου και καθαριότητας». Και για του λόγου το αληθές αναφέρθηκε στα παρακάτω παραδείγματα:

*Δίπλα από το προπονητήριο του ΠΟ Ελασσόνας, όπου προπονούνται συνεχώς 200 περίπου παιδιά και σε χώρο πλησίον του Αμαξοστασίου, υπάρχει χωματερή, την οποία διαχειρίζεται ο Δήμος, η οποία παρουσιάζει μια απαράδεκτη εικόνα και επικίνδυνη, όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες.

*Εκατέρωθεν του κεντρικού δρόμου, έξω από το Λιβάδι η πρόχειρη χωματερή που δημιουργήθηκε αποτελεί εστία κινδύνου για την πρόκληση πυρκαγιάς. Προ ημερών μάλιστα άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κλαδιά δένδρων και απορρίμματα που βρίσκονταν δίπλα στους κάδους. Απόδειξη ότι οι χωματερές στο δήμο Ελασσόνας είναι ξέφραγο αμπέλι στις οποίες ο καθένας εναποθέτει ότι και όποτε θέλει. Το παράδοξο είναι ότι ενώ ο δήμαρχος Ν. Γάτσας, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επισήμανε στους ιδιώτες την υποχρέωση τους να καθαρίζουν τα ιδιόκτητα οικόπεδα τους, αγνοεί προφανώς τις δικές του υποχρεώσεις, ως Δήμος να διατηρεί καθαρούς και ασφαλείς τους χώρους πέριξ των χωματερών.

*Ως προς εξίσου προβληματική διαχείριση του πρασίνου, μια ματιά στον Ελασσονίτη ποταμό θα πείσει κάθε δύσπιστο συμπολίτη μας. Η πυκνή βλάστηση μέσα στο ποτάμι δημιουργεί μία απογοητευτική εικόνα. Μόνο δέντρα δεν έχουν φυτρώσει ακόμη! Η ανυπαρξία συντήρησης του πρασίνου και σωστής αποψίλωση έχουν καταστήσει μη προσβάσιμο και το παραποτάμιο μονοπάτι.

*Τέλος παραμένει προβληματική και προσβλητική ως προς την καλαισθησία του χώρου η εικόνα από παρουσιάζει η πλατεία του Βαροσίου. Όσα επισημάναμε σε πρόσφατη ανακοίνωση μας, ισχύουν ακόμη στο ακέραιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ