79 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Εκδήλωση του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ – Δείτε την ανακοίνωση-κάλεσμα

Την 9η Μάη του 1945, η ναζιστική Γερμανία υπέγραψε την άνευ όρων παράδοσή της.
Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών σηματοδότησε το τέλος του Β’ Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Ο ελληνικός λαός έδωσε πάνω από 500.000 θύματα. H Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες με τα περισσότερα σε αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας θύματα του αντιφασιστικού απελευθερωτικού αγώνα. Ο λαός μας συσπειρωμένος στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ μεγαλούργησε με τον αγώνα του κατά των φασιστών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους για την απελευθέρωση της πατρίδας. Οργανωτής, ψυχή και ραχοκοκαλιά της Αντίστασης του ελληνικού λαού ήταν το τιμημένο ΚΚΕ. Είναι η δική του συμβολή στην Αντιφασιστική Νίκη.

Από την Ιστορία του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου αποδεικνύεται ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ήταν εκείνες που ενίσχυσαν οικονομικά και εξόπλισαν στρατιωτικά τη Χιτλερική Γερμανία με σκοπό να τη στρέψουν εναντίον της ΕΣΣΔ.
Η Ιστορία επιβεβαιώνει ότι ο φασισμός είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού. Τον φασισμό μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις, επιδιώκουν την αναθεώρηση, την πλαστογράφηση της Ιστορίας του Β’ ΠΠ. Στόχο έχουν τη συκοφάντηση του ηρωικού λαϊκού απελευθερωτικού αγώνα, την υποβάθμιση της τεράστιας προσφοράς της ΕΣΣΔ και των κομμουνιστικών κομμάτων, ώστε να αλλοιώσουν τα διδάγματα που προκύπτουν από την πάλη των λαών, που είχε αποτέλεσμα τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη. Επιδιώκουν να σβήσουν από την ιστορική μνήμη των λαών την αληθινή Ιστορία και τις διδαχές της.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, μαζί με το ΚΚΕ, παλεύουν για την πληρωμή των αναγνωρισμένων, από διεθνείς συνθήκες, γερμανικών αποζημιώσεων-επανορθώσεων, που είναι χρήματα του λαού μας. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, διαχρονικά, δεν τις διεκδικούν.

Ως παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ καλούμε τη Δημοτική αρχή Λάρισας να μην μετατρέψει το Μουσείο –Μνημείο της Εθνικής αντίστασης που βρίσκεται στο χώρο του Αλκαζάρ σε πολυχώρο, αλλοιώνοντας την αρχική μορφή για την οποία έγινε. Το παράρτημα Λάρισας παραμένει σταθερά στη θέση του, να μη γίνει πολυχώρος, αλλά να είναι ΜΟΥΣΕΙΟ – ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1940 – 1944.

Το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμά τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν, όσους συμμετείχαν στον αντιφασιστικό αγώνα, τους μαχητές του Κόκκινου Στρατού της ΕΣΣΔ και των άλλων κατεχόμενων χωρών. Τιμά τον λαϊκό, απελευθερωτικό, ταξικό αγώνα του λαού μας, με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ

Το παράρτημα Λάρισας καλεί τα μέλη του στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την 9η Μάη , μέρα Πέμπτη και ώρα 11,00 το πρωί στο χώρο του μνημείου- μουσείο που βρίσκεται στο πάρκο του Αλκαζάρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ