ΤΡΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Μ. Ν. ΡΑΠΤΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑΣ

Την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024 και ώρα 12 το μεσημέρι, στο προαύλιο των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου επί της οδού Καρδίτσης 21, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της μεγάλης τοιχογραφίας «Να μαθαίνω γράμματα» (διαστάσεων 19Χ10μ.) που καλλιτέχνησε ο κ. Γιάννης Πέτρου.

Εμπνεόμενος από δύο διάσημες φωτογραφίες που απεικονίζουν σχολικές αίθουσες (του Κωνσταντίνου Μάνου στον Όλυμπο Καρπάθου το 1964 και του Robert Mc Cabe στα Κύθηρα – ή στη Σέριφο – το 1971), ο καλλιτέχνης «Korax» δημιούργησε ένα μνημειώδες τοπόσημο για τη Λάρισα, που εξυμνεί το ελληνικό σχολείο, τον μόχθο και τον αγώνα για προκοπή των μαθητών αλλά και των δασκάλων που το υπηρέτησαν και το υπηρετούν.

Θα παρευρεθούν ο καλλιτέχνης, ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Παιδείας, εκπρόσωπος της Περιφερειακής και της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΤΟΥ ECONOMIST ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Μ.Ν. ΡΑΠΤΟΥ

Την Τρίτη, 14 Μαΐου 2024 και ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα τελετών του 2ου ορόφου των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου (Καρδίτσης 21), θα γίνει η απονομή του «Alastair Burnet Award» για τη χρήση της Αγγλικής Γλώσσας, που απονέμει κάθε χρόνο το Economist Educational Foundation (του περιοδικού «Economist») σε ένα σχολείο παγκοσμίως (https://talk.economistfoundation.org/festivals/festival-2024/alastair-burnet-award-winners/).

Στην απονομή θα παρευρεθούν οι μαθητές που βραβεύτηκαν, η καθηγήτριά τους, Αναστασία Μπέλτσιου, ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου και – μέσω τηλεδιάσκεψης – εκπρόσωπος του Economist Educational Award.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΝΙΑΙΑ ΥΓΕΙΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Την Τρίτη, 14 Μαΐου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής (Πλατεία Ταχυδρομείου) τα Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας συνδιοργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Ενιαία υγεία ανθρώπων, φύσης και ζώων: μια σύγχρονη, ολιστική αντίληψη για τη Δημόσια υγεία».

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Τασούλας Επτακοίλη («Καθημερινή», «Αθήνα 984» κ.ά) και θα συζητήσουν μεταξύ τους και με το κοινό:

-Ο Καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ (και π. Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου) Θανάσης Τσακρής.

– Ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας για την κλιματική κρίση Νίκος Ράπτης.

-Η παιδίατρος και εκπρόσωπος του ΙΣΛ, Άννα Κατσάβα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ