1ο ΚΑΙ 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 13ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τα έργα των μαθητριών που βραβεύτηκαν ήταν εμπνευσμένα από το έγκλημα των Τεμπών

Την άνοιξη του 2024 η ομάδα δημιουργικής γραφής του 13ου ΓΕΛ Λάρισας με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Παπαδημητρίου Σταυρούλας έλαβε μέρος στον 11ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης «Νίκος Γκάτσος, ο ποιητής των στίχων» που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» στο Αγρίνιο με σκοπό να ενεργοποιήσουν το ενδιαφέρον των νέων για τον ποιητικό, έμμετρο λόγο, τη δημιουργική γραφή και να ενθαρρύνουν τη γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο των μουσών, ως αντίδοτο στη μονομερή επαφή τους με τα τεχνολογικά προϊόντα της εποχής μας.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το σχολείο ήταν εξαιρετικά. Η μαθήτρια Καφάση Ραφαέλα κατέλαβε το 1ο βραβείο ποίησης με το ποίημά της «Δεν έφτασα μαμά» και η μαθήτρια Αρσενίου Δέσποινα το 2ο βραβείο με το ποίημά της «28η Φεβρουαρίου». Και τα δυο ποιήματα των μαθητριών ήταν εμπνευσμένα από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών την 28η Φεβρουαρίου 2023 που σημάδεψε τις ψυχές των κοριτσιών και χαράχτηκε βαθιά στη μνήμη τους.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 , στις 8:00 μ. μ. στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου σε μια πολλή όμορφη εκδήλωση .

Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια μας για την επιτυχία τους αλλά και σε όλους τους μαθητές μας που πήραν μέρος στο διαγωνισμό. Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων του 13ου Λυκείου τους εύχονται καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες στη ζωή τους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ