9η ΜΑΗ: ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας τιμά την 9η Μάη 1945, ημέρα που ο αντιφασιστικός αγώνας των λαών οδήγησε στην συντριβή του ναζισμού – Φασισμού και τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου πόλεμου.

Η 9η Μάη 1945 είναι ημέρα νίκης των λαών καθώς η ιμπεριαλιστική – ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων. Τελική πράξη της αντιφασιστικής νίκης υπήρξε η εισβολή του Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο και το γκρέμισμα του ναζιστικού συμβόλου από το Ράιχσταγκ όπου στην θέση του υψώθηκε η κόκκινη σημαία. Η μνήμη αυτής της ιστορικής στιγμής είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μια εποχή ιστορικού αναθεωρητισμού.

Η Ε.Ε έχει εντάξει στην επίσημη ιδεολογία της την αντιεπιστημονική «θεωρία των δύο άκρων» εξισώνοντας τον κομμουνισμό και τον ηρωικό αγώνα του Κόκκινου Στρατού, της ΕΣΣΔ και των λαϊκών αντιφασιστικών στρατών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με το τέρας του φασισμού – ναζισμού . Έχει ονομάσει την 9η Μάη « μέρα της Ευρώπης » και καθιέρωσε την 23η Αυγούστου ημέρα κατά των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Με το ξαναγράψιμο της Ιστορίας οι Ιμπεριαλιστές επιχειρούν να ξεπλύνουν τα ακροδεξιά-φασιστικά δεκανίκια της ολιγαρχίας και να κατασκευάσουν άλλοθι για τον κοινωνικό πόλεμο απέναντι στον “εχθρό λαό”. Όσο όμως και να προσπαθούν, δεν μπορούν να σβήσουν από την συλλογική μνήμη των λαών ότι η ήττα του ναζισμού και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήρθε από τον ηρωικό ένοπλο αντιφασιστικό αγώνα των λαών και την μεγαλειώδη συνεισφορά του Κόκκινου Στρατού με τα εκατομμύρια νεκρούς. Στη χώρα μας ο αντιφασιστικός αγώνας του λαού μας ο οποίος έδωσε το αίμα του μέσα από της γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ , ήταν καθοριστικής σημασίας για την απελευθέρωση της Ελλάδας από του ναζί κατακτητές .

Στην σημερινή συγκυρία οι ιμπεριαλιστές, με ηγέτιδα δύναμη τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό, σπρώχνουν την ανθρωπότητα στα πρόθυρα ενός νέου παγκοσμίου Πολέμου. Ο φασισμός – ναζισμός βγαίνει ξανά στο προσκήνιο ως αποτέλεσμα της βαθιάς κρίσης του ιμπεριαλιστικού συστήματος, δείχνοντας το απεχθές πρόσωπο τους. ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στηρίζουν το φασιστικό – ναζιστικό καθεστώς του Ζελένσκι στην Ουκρανία και το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ στο μακελειό της Παλαιστίνης.

Η χώρα μας και ο Ελληνικός λαός κινδυνεύουν να συμπαρασυρθούν στις φλόγες του πολέμου με την στάση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κλπ που έσπευσαν να στηρίξουν τον φασίστα Ζελένσκι και το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ σε μια επίδειξη στρατηγικής συναίνεσης στην επιθετική πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Με την πολιτική τους εμπλέκουν την χώρα μας όλο και πιο βαθιά στις πολεμικές εκστρατείες του Ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία, στη Γάζα, στην Ερυθρά θάλασσα και αλλού. Η διάθεση των βάσεων και η αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εμπόλεμες περιοχές δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του Ευρωατλαντισμού. Αντίθετα, προμηνύουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους. Η αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ και η ανάληψη της διοίκησης από την 1η Στρατιά της Λάρισας της πολεμικής επιχείρησης της ΕΕ «Aspides» στην Ερυθρά θάλασσα, η ενεργοποίηση των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τη στήριξη του Ισραήλ , η εκπαίδευση πιλότων της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στην Ελλάδα, η μετατροπή όλης της χώρας σε επιθετικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η αθρόα αποστολή όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, το όργιο εξοπλισμών σε βάρος των λαϊκών αναγκών, αποτελούν ορισμένες από τις πλευρές της εμπλοκής του Ελληνικού κράτους στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Με την αναβάθμιση των στρατιωτικών βάσεων της Σούδας, της 110 Π.Μ. της Λάρισας, της Αλεξανδρούπολης έχουμε παραδώσει, τη χώρα στους Αμερικανονατοϊκούς φονιάδες και μας έχουν εμπλέξει στην εξυπηρέτηση των πολεμοχαρών τους σχεδίων, μετατρέποντάς την, τόσο σε ορμητήριο, όσο και σε στόχο αντιποίνων !

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για να πάψει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας σε πόλεμο. Χρειάζεται να δράσουμε από κοινού όλες οι δυνάμεις για ένα μαζικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα απαιτεί :

• Να γυρίσουν αμέσως πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων, με πρώτη τη φρεγάτα ΥΔΡΑ από την Ερυθρά.

• Αποχώρηση από την επιχείρηση «Aspides».

• Να σταματήσει η τροφοδότηση της Ουκρανίας με όπλα.

• Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, να βγει η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

• Άμεση διακοπή των διπλωματικών και άλλων σχέσεων με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, εκεχειρία τώρα στη Γάζα, λευτεριά στην Παλαιστίνη.

• Όχι στα τρομερά εξοπλιστικά προγράμματα, κονδύλια για τις λαϊκές ανάγκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ