ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ «ΠΑΣΧΑΛΟΓΙΟΡΤΑ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά γιόρτασαν τα πασχαλιογιορτα στο Μεγαλο Ελευθεροχώρι Ελασσόνας, σε μία εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού «Ορφεύς» σε συνεργασία με τη χοροδιδάσκαλο Κωνσταντίνα Πανταζή.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που αναβιώνει την παράδοση που κράτα χρονιά και η οποία θέλει μετά το τέλος της εκκλησίας την δεύτερη μέρα του Πάσχα γυναίκες μεγάλες και μικρές να στήνουν το χορό τραγουδώντας με το στόμα τραγούδια που πάνε από γενιά σε γενιά.

Μπροστά σέρνουν το χορό οι γηραιότερες και ακολουθούν οι νεότερες.

Φέτος ο σύλλογος Ορφεύς έδωσε και δύο τιμητικές πλακέτες όπου η μια ήταν για τον Ντουμανοπουλο Νίκο ο οποίο έχει πάρει πάρα πολλά μεταλια και αγωνίζεται και δεν το βάζει κάτω η δεύτερη πλακέτα ήταν για την πρώην πρόεδρο του συλλόγου Τριανταφυλλιά Παππά χάρη στη βοήθεια της οποίας μπόρεσε ο σύλλογος να είναι ενεργός έως σήμερα.

Ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου με τη χοροδιδάσκαλο Κωνσταντίνα Πανταζή να εντυπωσιάζει για ακόμα μια φορά με αυτά που κάνει για το χωριό και στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι με την ορχήστρα του Γιάννη Ζιάκου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ