Ο πρώτος Άγιος της χιλιετίας θα γίνει ένας Ιταλός έφηβος

Ο Carlo Acutis πέθανε το 2006 σε ηλικία 15 ετών.

Ο Πάπας Φραγκίσκος άνοιξε τον δρόμο ώστε ο Carlo Acutis, ένας Ιταλός έφηβος, να γίνει ο πρώτος άγιος της χιλιετίας αποδίδοντάς του ένα δεύτερο θαύμα, ανακοίνωσε το Βατικανό την Πέμπτη.

Ο έφηβος, Carlo Acutis, αποκαλείται συχνά ο προστάτης του Διαδικτύου μεταξύ των Ρωμαιοκαθολικών, λόγω των δεξιοτήτων του στον υπολογιστή, τις οποίες χρησιμοποιούσε για να μοιραστεί την πίστη του.

Πέθανε από λευχαιμία το 2006 όταν ήταν μόλις 15 ετών. Ο Carlo γεννήθηκε στο Λονδίνο από Ιταλούς γονείς και μετακόμισε με την οικογένειά του στο Μιλάνο όταν ήταν παιδί. Το πάθος του για τον Καθολικισμό άνθισε νωρίς, είπε η μητέρα του, Antonia Acutis, σε συνέντευξή της στους New York Times το 2020. Στα 7, άρχισε να παρακολουθεί την καθημερινή λειτουργία. Η πίστη του Carlo ενέπνευσε τη μητέρα του ώστε να ενταχθεί ξανά στην εκκλησία, είπε η μητέρα του.

Τους μήνες πριν από το θάνατό του, ο Carlo χρησιμοποίησε τις αυτοδίδακτες ψηφιακές του δεξιότητες για να δημιουργήσει έναν ιστότοπο αρχειοθέτησης θαυμάτων. Του άρεσε επίσης να παίζει ποδόσφαιρο και βιντεοπαιχνίδια.

Αφού πέθανε, η Antonia Acutis είπε στους Times ότι άνθρωποι από όλο τον κόσμο της είχαν μιλήσει για ιατρικά θαύματα, συμπεριλαμβανομένων θεραπειών για την υπογονιμότητα και τον καρκίνο, που συνέβησαν αφού προσευχήθηκαν στον γιο της.

«Ο Carlo ήταν η φωτεινή απάντηση στη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου», είπε η μητέρα του, προσθέτοντας ότι ορισμένοι θαυμαστές τον είχαν αποκαλέσει «ο inffluencer του Θεού». Η ζωή του Carlo «μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείξει πως το διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό, για να διαδώσει καλά πράγματα», πρόσθεσε η Acutis.

Το ταξίδι του Carlo προς την αγιοποίηση ξεκίνησε το 2020, αφού η Επισκοπή της Ασίζης, ζήτησε από το Βατικανό να τον αναγνωρίσει ως άγιο.

Τον Φεβρουάριο του 2020, η θεραπεία ενός αγοριού με δυσμορφικό πάγκρεας αποδοθηκε στον Carlo, αφού το παιδί ήρθε σε επαφή με ένα από τα πουκάμισά του.

Ένα τελευταίο βήμα είναι να εγκρίνει ο πάπας ένα δεύτερο θαύμα. Σύμφωνα με το Βατικανό, το δεύτερο θαύμα αφορούσε την ανάρρωση μιας φοιτήτριας από την Κόστα Ρίκα που υπέστη σοβαρό τραύμα στο κεφάλι αφού έπεσε από το ποδήλατό της στη Φλωρεντία. Η γυναίκα χρειάστηκε σοβαρή χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο και οι γιατροί προειδοποίησαν ότι τα ποσοστά επιβίωσης ήταν χαμηλά. Η μητέρα της γυναίκας ταξίδεψε στην Ασίζη για να προσευχηθεί για την κόρη της στον τάφο του Carlo στο Sanctuary of the Renunciation και να ζητήσει τη μεσολάβηση του Carlo.

Η νεαρή γυναίκα άρχισε γρήγορα να δείχνει σημάδια βελτίωσης στην αναπνοή, την κινητικότητα και την ομιλία της, ανέφερε το Βατικανό. Δέκα ημέρες αφότου η μητέρα της γυναίκας επισκέφτηκε τον τάφο του Κάρλο, μια αξονική τομογραφία έδειξε ότι η αιμορραγία στον εγκέφαλο της γυναίκας είχε εξαφανιστεί και αργότερα μεταφέρθηκε σε μια εγκατάσταση αποκατάστασης.

Ο Πάπας είπε την Πέμπτη ότι θα συγκαλέσει μια συνάντηση καρδιναλίων για να εξετάσει την αγιότητα του Κάρλο. Το Βατικανό δεν ανακοίνωσε ημερομηνία για την επίσημη τελετή αγιοποίηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ