Με «άδεια χέρια» έφυγαν οι αγρότες του Τυρνάβου από τον ΕΛΓΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες μέλη των αγροτικών συλλόγων του δήμου Τυρνάβου, στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας, παρουσία του Δημάρχου Στέλιου Τσικριτσή και των Αντιδημάρχων του Δήμου Τυρνάβου.

Στη συνάντηση οι αγρότες ενημερώθηκαν ότι σχετικά με το μεγάλο ζήτημα του περονόσπορου που απασχολεί τους αγρότες της περιοχής, με τα στοιχεία που υπάρχουν δεν μπορούν να ενταχθούν τα αμπέλια στα ΚΟΕ (ΠΣΕΑ) και ότι τα στοιχεία αυτά που έχει στην κατοχή του ο ΕΛΓΑ δεν ζητήθηκαν ποτέ από τα αρμόδια Υπουργεία.

Με αφορμή αυτή την πληροφόρηση οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων κατήγγειλαν την κυβέρνηση για τη στάση της με δεδομένο ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και η κεντρική εξουσία δεν έκανε καμιά προσπάθεια ώστε να δοθεί λύση.
Στην ανακοίνωση των συλλόγων τονίζονται ακόμη τα εξής:

«Για το ζήτημα της ακαρπίας και της μικροκαρπίας, επίσης δεν έγινε καμία ενέργεια, αν και γνωρίζουν το πρόβλημα και το είδαν και από κοντά.
Επιπλέον έχουμε την απαράδεκτη 3η αναβολή στις αποζημιώσεις λόγω του Daniel για τους συναδέλφους μας, οι οποίοι ακόμη δεν μπορούν να καλλιεργήσουν.
Τέθηκε και το ζήτημα που έχει προκύψει για τον καύσωνα που είναι σε εξέλιξη αυτήν την εποχή.
Οι απαντήσεις όχι μόνο δεν μας ικανοποίησαν, αλλά μας εξόργισαν και το επόμενο διάστημα θα τα πούμε στο δρόμο με την κυβέρνηση. Στοπ η κοροϊδία!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προσέλευσή τους οι αγρότες βρήκαν μπροστά τους ισχυρή δύναμη αστυνομικών γεγονός που καυτηρίασαν τονίζοντας ότι στην κυβέρνηση πρέπει να μάθουν ότι αυτές οι πρακτικές δεν θα κάμψουν το φρόνημά τους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ