Χρ. Κέλλας: Την Τετάρτη το πρωί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην Αγιά για την καταγραφή των ζημιών

Άμεση επικοινωνία με τους επιτελείς του ΕΛΓΑ, είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία, που έπληξε την Τρίτη την περιοχή της Αγιάς Λάρισας, με αποτέλεσμα μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε: «Αμέσως μετά τη μεγάλη χαλαζόπτωση το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Αγιάς, επικοινώνησα με τον ΕΛΓΑ, για να ενεργοποιηθεί άμεσα ο μηχανισμός καταγραφής των ζημιών στις δενδροκαλλιέργειες. Ήδη, από το πρωί βρέθηκε στην περιοχή ο επόπτης του ΕΛΓΑ και, αύριο Τετάρτη, κλιμάκιο του φορέα, με επικεφαλής τον προϊστάμενο του καταστήματος Λάρισας, θα επισκεφτεί την πληγείσα περιοχή, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αναγγελία ζημιάς και η καταγραφή όλων των καλλιεργειών που επλήγησαν, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων».

Παράλληλα, ο υφυπουργός τόνισε: «Ο όγκος νερού που έπληξε την περιοχή, με ταυτόχρονη χαλαζόπτωση, ήταν μεγάλος και έντονος. Οι αγρότες μας δεν πρέπει να ανησυχούν. Θα είμαστε στο πλευρό τους και δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μέρα για την καταγραφή των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ