ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΝΩ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ

Οι Κούρδοι που ζουν στη Συρία και το Ιράκ κοροϊδεύουν τους νέους άνδρες της Συρίας που δραπετεύουν από τη χώρα, ενώ οι Κούρδισσες παραμένουν στην περιοχή και συνεχίζουν να πολεμούν.

Επίσης, ομάδες στο Facebook που δημιουργούνται από Κουρδικές κοινότητες που ζουν τόσο εντός όσο και εκτός της Συρίας, ανεβάζουν συνεχώς συνθήματα στο ίντερνετ με τα οποία συγκρίνουν τις Κούρδισσες μαχήτριες που πολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που έχει καταλάβει τα εδάφη τους, αλλά και μεγάλα τμήματα της Συρίας και του Ιράκ, με τους Σύριους άνδρες που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους.

Τα συνθήματα έχουν δημοσιευτεί και από πολλούς λογαριασμούς κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, κυρίως από δεξιές ομάδες της Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου στο Facebook και το Twitter.

Οι Κούρδισσες μαχήτριες στη Συρία έχουν βοηθήσει στην υπεράσπιση των κουρδικών πόλεων στο βόρειο τμήμα της χώρας και στη διάσωση Κούρδων και Yazidis, που ανήκουν σε θρησκευτική μειονότητα, κατά τη διάρκεια μιας σειράς αιματηρών μαχών ενάντια στο ISIS.

Ο συριακός εμφύλιος πόλεμος, που ξεκίνησε το 2011, έχει οδηγήσει εκατομμύρια προσφύγων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, έξω από τη Συρία και σε γειτονικές χώρες, όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος, καθώς και σε ευρωπαϊκά κράτη σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής και ασφάλειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ