ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ

Μήνυμα αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική που κυριολεκτικά ξεκληρίζει τον αγροτικό κόσμο αναμένεται να στείλουν αύριο εκατοντάδες αγρότες του νομού Λάρισας που θα βγουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο Πλατυκάμπου ύστερα από κάλεσμα της επιτροπής αγώνα του νομού.

Στο κάλεσμά της η επιτροπή που το προηγούμενο διάστημα όργωσε κυριολεκτικά το νομό διοργανώνοντας αρκετές συσκέψεις, αναφέρει:

“Οι Αγρότες, οι Κτηνοτρόφοι και οι Ν. Αγρότες του Νομού Λάρισας καλούνται στο συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Η κυβέρνηση αρνείται τον διάλογο, επιμένει στα μέτρα που μας εξοντώνουν και βάζουν ταφόπλακα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Τα βασικά αιτήματα των αγροτών της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της χώρας είναι:

  1. Το κόστος παραγωγής
  2. Το ασφαλιστικό
  3. Το φορολογικό

Στους υπολογισμούς μας, το 2016 και το 2017 με βάση το μνημόνιο, ζητείται από αγρότες και κτηνοτρόφους να αποδώσουν φόρους και περικοπές περίπου 2 δις ευρω.

Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση είναι άδικη και αντιαναπτυξιακή.

Σήμερα όμως Συνάδελφοι αγρότες διαπιστώσαμε και τις μεγάλες αστοχίες στη διανομή των δικαιωμάτων 2015 – 2019, που έχουν σαν αποτέλεσμα λιγότερες πληρωμές για τους παράγωγους αλλά και αποκλεισμούς.

Παρατηρούμε επίσης την πολύ κακή συμπεριφορά του Τραπεζικού Συστήματος, το οποίο παρακράτησε τα χρήματα των αγροτών παρότι είχε υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση στους λογαριασμούς.

Μεγάλο θέμα και οι κακές πληρωμές στο πρόγραμμα της απονυτροποίησης

Γι΄αυτό αύριο ο καθένας από εμάς θα πάρει την ευθύνη για το αν θα είναι παρών ή αν θα απέχει αδικαιολόγητα, γιατί αυτός ο πόλεμος, είναι για όλους μας πόλεμος ενάντια στα μέτρα”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ