Τρέχοντα αλλά και πάγια ζητήματα του διευρυμένου δήμου Κιλελέρ, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη μαζί με τον γραμματέα και το μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΝ Νίκο Παπαδόπουλο και Βασίλη Μακατό, με το δήμαρχο κ. Ρίζο Κομήτσα, στο δημαρχείο στη Νίκαια, με ιδιαίτερη έμφαση στα αγροτικά θέματα αλλά και διεκδικήσεις του δήμου.
Τη συνάντηση απασχόλησαν τόσο το καθεστώς μειωμένης χρηματοδότησης των ΟΤΑ από την κυβέρνηση, εν αντιθέσει με την αύξηση των αρμοδιοτήτων τους, όπως στην περίπτωση των σχολείων, όπου ο δήμαρχος τόνισε ότι η συντήρηση των μονάδων θα είναι προβληματική, καθώς ελάχιστα χρήματα έχουν εγκριθεί για το δήμο Κιλελέρ, μολονότι έχει στην ευθύνη του πολλά σχολεία. πρόβλημα, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, έχει δημιουργηθεί και με τη μεταφορά των μαθητών, λόγω περιορισμένων πόρων. Η συζήτηση περιστράφηκε επίσης γύρω από ζητήματα πρωτογενούς παραγωγής, καθώς ο δήμος Κιλελέρ είναι από τους μεγαλύτερους αγροτικούς δήμους του ν. Λάρισας. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις ζημιές που υπέστησαν και φέτος οι δημότες-βαμβακοκαλλιεργητές από το πράσινο σκουλήκι, αλλά και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την καταβολή των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, λόγω προβλημάτων στην τηλεπισκόπηση, κινδυνεύοντας ακόμη και με την απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών, χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Επίσης, ο δήμαρχος επανέλαβε το αίτημα για δημιουργία Κέντρου Υγείας (ιατρείου) στη Νίκαια, καθώς και για αποκατάσταση της ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου καθώς και των παραδρόμων της Εθνικής που περνούν δίπλα από τις περιοχές του δήμου. Τέλος, αναφορά έγινε και στο θέμα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων.
Μετά τη συνάντηση, η βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η φετινή ΔΕΘ και οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών σήμαναν το τέλος και των τελευταίων ψηγμάτων του κοινωνικού κράτους. Η ομολογία αποτυχίας τους, η ανακοίνωση νέων μέτρων επί δικαίων και αδίκων με τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα, η παραδοχή ότι η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να βουλιάξει στην ανεργία, εξοργίζουν την κοινωνία, που έχει κάνει ιώβειο υπομονή μέχρι σήμερα, αλλά δεν αντέχει άλλο.
Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται έρμαιο των αδιέξοδων πολιτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση, οι δήμοι παραπαίουν από την οικονομική και τη διοικητική ασφυξία και οι αιρετοί στην ουσία μετατρέπονται σε διεκπεραιωτές των γραφειοκρατικών λειτουργιών, ενώ οι υπηρεσίες τους υπολειτουργούν –αφού για προσλήψεις, δε γίνεται ούτε λόγος-.
Σήμερα, και υπό αυτές τις συνθήκες, καθίσταται πιο αναγκαίο από ποτέ, η Τ.Α. να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο και να συνδράμει στους κοινωνικούς αγώνες, για ένα καλύτερο μέλλον, κυρίως για τους νέους ανθρώπους».