ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ “ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ”!

Παρουσιάστηκε στη Λάρισα το νέο του βιβλίο

Τη νέα του ερωτική-πολιτική νουβέλα με τον τίτλο «Και να σκεφτείς, είχαμε σχεδόν νικήσει…», από τις εκδόσεις Όστρια, παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης στο Μπαράκι του Μύλου ο αγαπημένος ηθοποιός και συγγραφέας Πασχάλης Τσαρούχας.

Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση η θεατρολόγος Μαρία Παπουτσή, η νομικός-συγγραφέας Καλλιόπη Πασιά και η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη προσέγγισαν με τη δική τους ιδιαίτερη ματιά ένα βιβλίο όπου «το παραμύθι, η πολιτική, η ποίηση, ο έρωτας και ο πόλεμος συνυπάρχουν», με το συγγραφέα να υπερασπίζεται τη θέση του στα πάντα!

«Ένα “σχεδόν” μπορεί να ρημάξει τη ζωή σου, να σε βγάλει από το δρόμο», σημείωσε η κ. Παπουτσή περιγράφοντας έναν συγγραφέα «που σου δίνει απλόχερα την αλήθεια του,  αγέρωχος, δυνατός, χωμάτινος και πάντα μεγαλοπρεπής».

«Το βιβλίο έχει μυρωδιά. Μυρίζεις το φόβο, τον έρωτα, τα καπνογόνα», πρόσθεσε η Μαρία Παπουτσή, με την Καλλιόπη Πασιά να συμπληρώνει πως το βιβλίο αποτελεί ένα μικρό μανιφέστο, χωρίς να είναι «διδακτικό».

«Μονίμως νοιώθεις πως παράλληλα με την ερωτική σχέση κάτι συμβαίνει εκεί έξω, μέχρι την ώρα που ο συγγραφέας περνά στα όσα βιώνει σήμερα ο τόπος και σε παίρνει απ’ τα μούτρα!», κατέληξε η κ. Πασιά.

Χειμαρρώδης πάντα στο λόγο του ο Πασχάλης Τσαρούχας αναφέρθηκε με το δικό του τρόπο στο βιβλίο του περιγράφοντας έναν τρόπο να έρθει σε διάλογο με το περιβάλλον του «χωρίς να μπορεί να τον διακόψει κανείς»!

«Η αλληλεγγύη δεν υποκύπτει σε κανόνες και χρώματα, έχε το νου σου μόνο, φυλάξου από τις κακοτοπιές. Ακόμα και εδώ ελλοχεύει η φτιασιδωμένη ιδιοτέλεια, ο καιροσκοπισμός και η απάτη. Επιτέλους να πούμε όχι στο φασισμό του “τουλάχιστον”, όχι στα ελάχιστα που μας προτείνουν και τελικά όχι στο φόβο», υποστήριξε ο κ. Τσαρούχας.

«Η δική μου εναλλακτική είναι αγάπη, συνείδηση, αλληλεγγύη, εργατικότητα, δημιουργία, μωρά. Σαν έκανα το παιδί μου είπα πως δεν φοβάμαι πια το λάθος και καμιά φορά το επιζητώ, δεν με τρομάζει», κατέληξε ο συγγραφέας, ενώ ακολούθησε διάλογος με το κοινό.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ