“ΔΙΨΑΕΙ” ΓΙΑ ΣΕΞ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΞΗΝΤΑΠΕΝΤΑΡΗΔΕΣ!!!

Ένας στους τρεις 65άρηδες είναι έτοιμος να κάνει σεξ στο πρώτο ραντεβού και ένας στους δύο παραδέχεται ότι θα ήθελε περισσότερη “δράση”. Νέα, μεγάλη, βρετανική έρευνα δείχνει ότι στο κατώφλι της τρίτης ηλικίας το σεξ αποτελεί βασικό ζητούμενο.

Οι νεότεροι νομίζουν ότι οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας έχουν ανάγκη μια συντροφική σχέση, αλλά τα ευρήματα τους διαψεύδουν, αποκαλύπτοντας ότι μια ερωτική σχέση είναι αυτό που οι 65άρηδες απολαμβάνουν περισσότερο.

Την ενδιαφέρουσα έρευνα έκανε η ΜΚΟ Independent Age (independentage.org/relationships) και συμμετείχαν 2.002 Βρετανοί. Το 52% ομολόγησε ότι αισθάνεται πως δεν κάνει αρκετό σεξ και ένας στους δέκα μετά τα 75 είπε ότι μετά την ηλικία των 65 είχε πολλές ερωτικές παρτενέρ.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι μόνο ένας στους έξι ανθρώπους ηλικίας 80 ετών και άνω δήλωσε ότι κάνει αρκετό σεξ. Το ίδιο ποσοστό ατόμων άνω των 65 ετών είπε ότι ένας από τους λόγους, για τους οποίους θα σταματούσε να κάνει σεξ, θα ήταν η έλλειψη ευκαιριών.

Είναι, δε, εντυπωσιακό ότι ένας στους τέσσερις άνω των 65 ετών γνώρισε τη σύντροφό του πριν από δέκα χρόνια στο Διαδίκτυο.

Η διευθύντρια της ΜΚΟ, που διενήργησε την έρευνα, Lucy Harmer, δήλωσε ότι πολλοί ηλικιωμένοι ήταν πιο σεξουαλικά ενεργοί από ό, τι πολλοί άνθρωποι νομίζουν.

“Η γενιά που φτάνει τα 65 και πλέον είναι τώρα οι baby boomers. Δεν νομίζω ότι κάποιος τους έχει πει ποτέ ότι πρέπει να σταματήσουν. Οι άνθρωποι αυτής της γενιάς έχουν ίσως μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση στο σεξ, από ό, τι τα άτομα ηλικίας 80-85 ετών”, είπε στο BBC.

Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι περίπου ένας στους έντεκα ηλικίας άνω των 65 ετών δήλωσε ότι δεν παίρνει κάποια προφύλαξη, προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο να κολλήσει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα – όπως φάνηκε, γενικά οι περισσότεροι 60άρηδες δεν έχουν σαφή εικόνα του πόσο εύκολη είναι η μετάδοση των ΣΜΝ.

Οι ειδικοί δίνουν κάποια tips, ώστε οι ερωτικές σχέσεις να διατηρούνται ακμαίες με το πέρασμα των ετών:

-Συζητήστε με τον σύντροφό σας για το πώς αισθάνεστε και προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα από την οπτική του

-Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας για το τι θέλετε και χρειάζεστε σεξουαλικά και οι δύο

-Έχετε εμπιστοσύνη στο σώμα σας

-Πειραματιστείτε κάνοντας σεξ με άτομο του ίδιου φύλου

-Παίρνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις, καθώς τα ΣΜΝ μπορούν ακόμη να μεταδοθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ