Ο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ «THE WALKING DEAD»! (ΦΩΤΟ)

Ανάμεσα σε πολλούς εικαστικούς επιλέχθηκε ο γνωστός από τις συνεργασίες του σε εφημερίδες και περιοδικά της Λάρισας Σταμάτης Παπαδήμος προκειμένου να κάνει «εικόνα» τους 8 κύκλους της δημοφιλούς σειράς “The Walking Dead”, που έχουν ήδη προβληθεί, με το «Τόλμησε – Βίωσε – Επιβίωσε” να είναι το μότο της “πρόκλησης”.

«Ήταν ένα εγχείρημα τολμηρό για πολλούς λόγους, ενώ κοιτώντας καλύτερα τη σειρά διαπιστώνει κανείς τον τρόπο που μια κοινωνία αυτοοργανώνεται, πως αντιδρά στον κίνδυνο και πως καταλήγει να διαμορφώνει συμμαχίες», δήλωσε στο paidis.com ο Στ. Παπαδήμος, περιγράφοντάς μας μια πολύ καλή και πρωτότυπη εμπειρία.

Μιλώντας μας για την ιδέα του ο Στ. Παπαδήμος περιγράφει πως αυτό που διαπίστωσε ότι συμβαίνει και στους 8 κύκλους ήταν μια Μάχη (Fight) διαρκείας με το αναπάντεχο, με το απρόβλεπτο, με το καινούργιο. Μάχη για επιβίωση, για την προστασία της κοινότητας, για την επιβολή ιδεών. Μάχη στρατηγικής, υπεράσπισης του τρόπου ζωής των ηρώων της σειράς.

«FIGHT και EIGHT (8) λοιπόν ήταν στην ουσία τα “κλειδιά” μου, ενώ η πρόκληση ήταν μεγαλύτερη όταν αποφάσισα να κάνω ασπρόμαυρη μια “εικόνα” που ήταν εξ’ ορισμού βαθιά κόκκινη, με βία και αίμα παντού. Πίσω από το “αίμα” όμως εγώ είδα τη διαχρονική πάλη “καλού” – “κακού”, “άσπρου” – “μαύρου”, ενώ ακόμη και οι διαστάσεις της πρότασής μου είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του 8 και “διαβάζεται” από οποιαδήποτε πλευρά κι αν επιλέξουμε να τη δούμε», θα μας πει ο κ. Παπαδήμος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός γίνεται σε συνεργασία μεγάλης γκαλερί των Αθηνών με το γνωστό αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι FOX, ενώ ο νικητής θα αναδειχθεί και με τη συμμετοχή του κοινού που ψηφίζει στο διαδίκτυο (25% της απόφασης), ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό βαρύνει την κρίση καλλιτεχνικής επιτροπής που απαρτίζουν γνωστοί εικαστικοί, αρχιτέκτονες, γραφίστες κλπ. του εξωτερικού.

Στο διαγωνισμό και στην αρχική προεπιλογή μετείχαν πλέον των 250 καλλιτεχνών με το Στ. Παπαδήμο να ξεχωρίζει ήδη για την πρωτότυπη ιδέα του, ενώ η ψηφοφορία στο διαδίκτυο ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη 20 Μαρτίου, με τον Στ. Παπαδήμο να πλασάρεται στην πρώτη 20άδα στις προτιμήσεις του κόσμου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ