ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κάλεσμα συμμετοχής στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί της Τρίτη 1η Μαΐου, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας απηύθυνε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

“Καλούμε να πάρουν μέρος όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, αλλά και τους συμμάχους μας μικρούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην ταξική εκμετάλλευση, στις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν την ζωή μας και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλλά και την θέλησή μας για δυνάμωμα του ταξικού αγώνα για την νίκη της εργατικής τάξης. Αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη, γιατί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, εργοδοσίας σε βάρος όλων των δικαιωμάτων μας δεν πρόκειται να έχει τέλος, όσο και αν προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση ότι οδεύουμε προς το τέλος των μνημονίων, προκειμένου να καλλιεργεί αυταπάτες και παθητικότητα, για να περνά εύκολα τα αντεργατικά της μέτρα. Η δανειακή σύμβαση μπορεί να τελειώνει, αλλά κανένας αντεργατικός αντιλαϊκός νόμος που ψηφίστηκε με τα 3 μνημόνια δεν καταργείται, αντιθέτως έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης”, τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των δράσεών του ενόψει του εορτασμού της 1ης Μάη το ΕΚΛ προγραμματίζει εκδηλώσεις και στάσεις εργασίας για μία ώρα σε χώρους δουλειάς για αύριο Παρασκευή 27 και τη Δευτέρα 30 Απριλίου, ενώ σήμερα ολοκληρώνεται και το εργατικό τουρνουά ποδοσφαίρου που οργανώθηκε με ομάδες σωματείων και στις 9 το βράδυ θα γίνει προβολή αντιπολεμικής ταινίας στην ισόγεια αίθουσα του κέντρου.

Τέλος το ΕΚΝΛ, καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος την Κυριακή 13 Μάη, στην πορεία ειρήνης που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ, με τόπο συγκέντρωσης στην Πλατεία ΑΤΑ στις 11 το πρωί.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ