Φεύγοντας από το σπίτι, ο ηλικιωμένος άνδρας που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας, πήρε μαζί του και τη συσκευή για χρήση οξυγόνου…
Η σύζυγός του έκλαιγε απαρηγόρητη επί ώρες στους διαδρόμους των δικαστηρίων ύστερα από τη σύλληψη. Αστυνομικοί, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, εισαγγελείς δοκιμάστηκαν με τη δύσκολη κράτηση και μεταγωγή.
Η Εισαγγελία Βόλου κινητοποιήθηκε άμεσα και αντιμετώπισε με ανθρωπιά και ευαισθησία τα προβλήματα.
Η Εισαγγελία Βόλου διαβίβασε το αίτημα της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του ηλικιωμένου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία έκανε δεκτό το αίτημα και εξέδωσε διάταξη γύρω στις 2 το μεσημέρι. Ο ηλικιωμένος αφέθηκε τελικά ελεύθερος.
Όμως, όλο αυτό το διάστημα το ηλικιωμένο ζευγάρι παρέμενε στους διαδρόμους των δικαστηρίων, ενώ η γυναίκα με κάθε ευκαιρία επισήμανε ότι φοβάται για τη ζωή του συζύγου της. Ο 88χρονος χρειάστηκε να κάνει χρήση οξυγόνου κατά την παραμονή του στα δικαστήρια.
Η καταδίκη
Ο ηλικιωμένος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για χρέη στο Δημόσιο. Είχε καταδικαστεί ερήμην, καθώς νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο.
Ο ηλικιωμένος είχε υποβάλει έφεση τον Μάρτιο στην καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών εκπρόθεσμα, καθώς η έφεση δεν ασκήθηκε εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση της καταδικαστικής απόφασης, όπως προβλέπει ο ποινικός κώδικας.
Η έφεση αναμένεται ακόμη να προσδιοριστεί για συζήτηση, ενώ το αίτημα για την αναστολή εκτέλεσης της καταδικαστικής ποινής που τη συνόδευε πρόκειται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Η σύλληψη
Στο διάστημα που μεσολαβούσε μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναστολής, για τον 88χρονο υπήρχε η υποχρέωση εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης, αφού η καταδικαστική απόφαση του ηλικιωμένου δεν είχε αναστολή.
Μετά λοιπόν από παραγγελία εκτέλεσης της ποινής από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών όφειλαν να συλλάβουν τον ηλικιωμένο και να τον οδηγήσουν στα δικαστήρια Βόλου.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του ηλικιωμένου γύρω στις 7.30 το πρωί. Ακολούθησε μεγάλος πανικός και αναστάτωση. Η σύζυγος του ηλικιωμένου προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβαινε. Ο 88χρονος δεν είχε πάρει καν τα χάπια του πριν φύγει από το σπίτι.
Όλες αυτές τις ώρες στα δικαστήρια από νωρίς το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι ο 88χρονος παρέμενε καθισμένος στο παγκάκι έξω από την Εισαγγελία Βόλου έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του, η οποία ήταν σε φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση. Η ηλικιωμένη έκλαιγε και έλεγε ότι φοβόταν για την υγεία του συζύγου της.
Οι αστυνομικοί επισήμαναν με κάθε ευκαιρία ότι ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν τη σύλληψη. Η σύζυγος του 88χρονου τηλεφωνούσε συνεχώς στο δικηγόρο της στην Αθήνα και επικαλούνταν δεινή ανάγκη. Τηλεφωνούσε σε κάθε γνωστό για να πει το πρόβλημά της. Ο 88χρονος δεν είχε χρήματα για να πληρώσει την ποινή.