«ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ» ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Με την κατηγορία της αντίστασης από κοινού κατ’ εξακολούθηση αναμένεται να καθίσουν, στις 28 Νοεμβρίου, στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, μέλη Πρωτοβουλίας και αλληλέγγυοι που τον Ιανουάριο του 2018 (10/1) «μπλόκαραν» την πραγματοποίηση

23 πλειστηριασμών που είχαν προγραμματισθεί στο Ειρηνοδικείο Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μετά την κλήση τους σε απολογία σχετικά με την επίμαχη παρέμβαση στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας ο εισαγγελέας προχώρησε σε αυτεπάγγελτη δίωξη με την παραπάνω κατηγορία, η οποία αφορά σε τουλάχιστον δύο αλληλέγγυους που προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο-μέλη καταλήψεων, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα του προέδρου και του γραμματέα του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλέ και Αγγ. Σίμου, καθώς και μελών της Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως σχετικά «ραβασάκια» για το δικαστήριο της 28ης Νοεμβρίου έχουν φτάσει ήδη στα χέρια αλληλέγγυων όπως και του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Άγγελου Σίμου, ενώ ως μάρτυρες κατηγορίας φέρονται συμβολαιογράφοι που ανέφεραν αποκλεισμό των δικαστηρίων και ένας αστυνομικός που αναγνώρισε τους κατηγορούμενους.

Μέλη συλλογικοτήτων προχωρούν ήδη στη διοργάνωση δράσεων για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των συντρόφων τους, ενώ κινητοποίηση αναμένεται και από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κατά την ημέρα διεξαγωγής της δίκης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ