Δεν είμαστε προτεκτοράτο των Γερμανών

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Με έκπληξη διάβασα σήμερα τις υποδείξεις των γερμανικών financial times για ψήφο στη ΝΔ και στον Αντ. Σαμαρά και όχι στον δημαγωγό Αλέξη Τσίπρα, και όπως ήταν φυσικό γέμισα οργή και αγανάκτηση για τον τρόπο που σκέφτονται για την Ελλάδα και τους Ελληνες κάποιοι ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης στη Γερμανία και οι δημοσιογράφοι προεκτάσεις τους.

Η οργή μου μεγάλωσε ακόμη περισσότερο όμως όταν μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν διάβασα για κάποια αντίδραση της ΝΔ και των υπολοίπων κομμάτων, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι δυνατόν πολιτικοί, όπως ο κ. Σαμαράς, που θέλουν να κυβερνήσουν μια ακηδεμόνευτη και εθνικά υπερήφανη χώρα, να δέχονται χωρίς να αντιδράσουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις από δημοσιογραφικούς οργανισμούς της Γερμανίας, χώρας η οποία υπήρξε κατακτητής που αιματοκύλησε την Ελλάδα.

Και δεν είναι μόνο ο κ. Σαμαράς που πρέπει να αντιδράσει σε ενέργειες που θίγουν την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού, αλλά και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ακόμη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους Γερμανούς και σε όλους όσους θεωρούν ότι μπορούν να παρεμβαίνουν ωμά στα εσωτερικά της χώρας μας, και να τους πουν ότι μπορεί να είναι δανειστές μας, αλλά δεν είναι δυνάστες μας, και ότι πάνω από όλα για τον ελληνικό λαό σημασία έχει η αξιοπρέπεια και το δικαίωμα του να ζει και να αποφασίζει ελεύθερα.

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι ακόμη και αν έβαλαν τις όποιες υπογραφές τους σε μνημόνια και συμβάσεις οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπανδρέου και Παπαδήμος, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο κανενός, και την Κυριακή ο λαός ψηφίζει και αποφασίζει μόνος του για το μέλλον του και για την πορεία της χώρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ