ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΗ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΤΟΥΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Με μία απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση το ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε χθες κατά πλειοψηφία ψήφισμα με το οποίο παρεμβαίνει απροκάλυπτα στα εσωτερικά μίας κυρίαρχης χώρας και αναγνωρίζει ως προσωρινό πρόσωπο τη μαριονέτα που επέλεξαν οι ΗΠΑ για να προωθήσουν τα σχέδια τους στη Λατινική Αμερική

σαρώνοντας και τα τελευταία προπύργια αντίστασης στις καταστροφικές πολιτικές τους.

Δυστυχώς το ευρωκοινοβούλιο ταυτίστηκε για μία ακόμη φορά με την πολιτική των ΗΠΑ αποδεικνύοντας ότι η Ε.Ε. στο σύνολό της είναι ανίκανη να ορθώσει δικό της πολιτικό λόγο και να πει επιτέλους και κάποιο όχι στις επιδιώξει των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Φυσικά αν έλεγε όχι θα ήταν μία άλλη ένωση και όχι αυτή που τρέχει ασθμαίνοντας να γίνει το μακρύ χέρι των ΗΠΑ στη γηραιά ήπειρο.

Δυστυχώς το Ευρωκοινοβούλιο, πρωτοστάτησε για μία ακόμη φορά σε ιμπεριαλιστικές επιθέσεις που αιματοκύλησαν λαούς όπως έγινε με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη στη Συρία και αλλού, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει στην ανθρωπότητα αυτή η απαράδεκτη ανάμειξη στα εσωτερικά κυρίαρχου κράτους.

Αναμφισβήτητα είναι ένα ακόμη δείγμα για το πώς αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών και των κομμάτων του ευρωκοινοβουλίου τη δημοκρατία και το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση.

Οσο κακός και αν είναι ο Μαδούρο υπάρχει και ο λαός της Βενεζουέλα που αν θέλει μπορεί να τον ανατρέψει. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. δεν έχουν καμία δουλειά να επέμβουν στα εσωτερικά μιας χώρας.

Αν μη τι άλλο αυτή η παρέμβαση ανοίγει και άλλους δρόμους και δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον και άλλες επεμβάσεις στα εσωτερικά χωρών της ίδιας της ένωσης όπως έγινε στην περίπτωση της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών που μπήκαν στα μνημόνια.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της αναγνώρισης του Χουάν Γκουαϊδό ως «προσωρινού προέδρου» της Βενεζουέλας από κοινού συνυπέγραψαν οι πολιτικές ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελεύθερων και Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, και υπερψηφίστηκε από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία από την ψηφοφορία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη ο οποίος μάλλον θα έπινε γκαζόζα…

Η απόφαση εγκρίθηκε με 439 ψήφους, υπέρ, 104 κατά και 88 αποχές.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ