Στην κρισιμότητα των επικείμενων ευρωεκλογών για την Ευρώπη και τη χώρα μας, καθώς και στην αξία της συμμετοχής σε αυτές, αναφέρθηκε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας στην Ολομέλεια της Βουλής μαθητές του 7ου Γυμνασίου Λάρισας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «η γνωριμία με τις εργασίες της βουλής είναι χρήσιμη, ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε ο κοινοβουλευτισμός στα χρόνια της κρίσης και τις απόπειρες εισβολής στην εθνική αντιπροσωπεία από ακραία και λαϊκιστικά στοιχεία. Οι απαξιωτικές αναφορές στη Βουλή και τους βουλευτές δεν είναι η λύση του προβλήματος. Άλλωστε, το επίπεδο της Βουλής, κάθε φορά, είναι αποτέλεσμα των επιλογών μας ως πολιτών στις εκλογές.
Η απάντηση, λοιπόν, είναι -και αυτή είναι και η προτροπή μου σε εσάς, μια και απευθύνομαι σε μεγάλα παιδιά, που σε λίγο θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν- η ενεργός συμμετοχή. Από οποία ιδεολογική αφετηρία κι αν εκκινήσετε να μην αδιαφορείτε για τα κοινά, να συμμετέχετε ενεργά. Όσοι επιλέγουν την αποχή, ουσιαστικά δυναμώνουν την ψήφο όσων συμμετέχουν και αποφασίζουν εντέλει και για όσους απέχουν!».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, υπογράμμισε ότι «η συμμετοχή μας σε υπερεθνικές ενώσεις, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεπάγεται και εκχώρηση εξουσιών και αποφάσεων που άλλοτε λαμβάνονταν στο εθνικό κοινοβούλιο. Οι ευρωεκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ κρίσιμες. Μπορεί η ευρωπαϊκή ιδέα να έχει ξεθωριάσει, λόγω της λιτότητας που επιβλήθηκε στις χώρες του νότου και των ακραίων λαϊκίστικων και εθνικιστικών απόψεων που αναδύθηκαν εξαιτίας του μεταναστευτικού, ωστόσο στις Βρυξέλλες λαμβάνονται ουσιαστικές αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή μας.
Οι αγρότες μας το ξέρουν πολύ καλά, καθώς η Κοινή Αγροτική Πολιτική που καθορίζει τις επιδοτήσεις ήταν από τις πρώτες κοινές πολιτικές στην ΕΕ. Μάλιστα, θυμούμαι τη Μεγάλη Βρετανία, που τώρα ταλανίζεται με το BREXIT, επί Τόνι Μπλερ να θέτει με έμφαση το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κοινοτικού προϋπολογισμού κατευθύνονταν στο μόλις 5% του πληθυσμού της Ευρώπης που απασχολούνταν στον πρωτογενή τομέα.
Μπορεί το ευρωπαϊκό όραμα να μην συγκινεί όσο στο παρελθόν, ωστόσο για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει στην ΕΕ. Και τούτο διότι, πέραν της οικονομικής διάστασης, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη γειτονιά, με εξ ανατολών γείτονες που δεν κρύβουν τις επιδιώξεις τους έναντι της χώρας μας».