ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

«Με τη σημερινή απεργία και συγκέντρωσή μας, τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά, την κορυφαία ημέρα της ταξικής πάλης των εργατών όλου του κόσμου, ποτισμένη και με το αίμα εργατών που έδωσαν την ζωή τους στον πιο ιερό σκοπό: Στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές, στο πλαίσιο δυναμικής απεργιακής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα αστικά κόμματα και τα στελέχη τους σε Περιφέρεια και Δήμους, πασχίζουν να επανέλθει το καπιταλιστικό σύστημα στην φάση της ανάπτυξης, η οποία όμως θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα εργατικά-λαϊκά στρώματα, ενώ ωφελημένο θα είναι ξανά το κεφάλαιο!

Κανένας από τους πάνω από 700 εφαρμοστικούς νόμους των 3 μνημονίων, δεν καταργήθηκε. Εδώ θα είναι τα ματωμένα πλεονάσματα, η επιτροπεία ως το 2060, η μεγάλη ανεργία, η μερική απασχόληση, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, το χτύπημα των ΣΣΕ, των εργασιακών σχέσεων, η υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας, της παιδείας, η φοροληστεία, οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, οι τεράστιες ελλείψεις σε έργα και υποδομές στους τομείς της αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας, του περιβάλλοντος», ανέφερε ο κ. Τσιαπλές, καλώντας εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους «να μη δείξουν καμία ανοχή στις πολιτικές που εφαρμόζονται», αλλά και σε νέους αγώνες «ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν συνδικάτα, σωματεία, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Γ. Πέτρου και ο έφορος της ΠΟΕΣΥ Γ. Σιούλας, αγρότες και νεολαίοι, ενώ ακολούθησε πορεία με κατάληξη την πλατεία Τ. Γαργαλιάνου όπου και πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις στεφάνων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ