ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ 1,2 ΕΚ. € ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στον  περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό ώστε να “ανοίξει” και πάλι το σχετικό μέτρο του ΕΣΠΑ και να δώσει τη δυνατότητα στο δήμο Τυρνάβου να καταθέσει τη μελέτη για την υλοποίηση του έργου των Αστικών Αναπλάσεων στην πόλη του Αμπελώνα, προϋπολογισμού  1,2 εκ. €, κατέληξε χθες το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διεξοδική συζήτηση για το θέμα

που ανέδειξε και τα προβλήματα που υπήρχαν στη μελέτη η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ειδικότερα με αφορμή το σχετικό ρεπορτάζ του paidis.com, για απώλεια ενός σπουδαίου έργου, στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε πλήρης ενημέρωση για το που βρίσκεται το όλο θέμα, με τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Δ. Γερακίνη να σημειώνει ότι ο δήμος δεν μπόρεσε να καταθέσει μελέτη στο 2ο “άνοιγμα” του μέτρου που περίμενε τους δικαιούχους δήμους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018, εξαιτίας ενός σημαντικού προβλήματος που υπάρχει γενικά στον Αμπελώνα αναφορικά με την ταύτιση του κτηματολογίου με το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης. Μάλιστα ο κ. Γερακίνης υποστήριξε ότι για να διορθωθεί το πρόβλημα απαιτείται ουσιαστική διόρθωση στη μελέτη που θα διαρκέσει τουλάχιστον 5 μήνες και η οποία μέχρι σήμερα δεν έγινε.

Με την εκτίμηση του διευθυντή διαφώνησε ο πρώην δήμαρχος Π. Σαρχώσης υποστηρίζοντας ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή ολοκλήρωσε τον κύριο όγκο της μελέτης και απαιτούνται σήμερα ελάχιστες συμπληρώσεις ώστε να μπορέσει να κατατεθεί πρόταση μόλις “ανοίξει” ο περιφερειάρχης το μέτρο. Μάλιστα κάλεσε τον κ. Αγοραστό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει τη δυνατότητα στο δήμο Τυρνάβου να καταθέσει πρόταση για ένα έργο που έχει εξασφαλισμένους πόρους ειδικά για τον Αμπελώνα από το ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του δήμαρχος Γ. Κόκουρας τόνισε ότι στην πρόσφατη συνάντηση με τον περιφερειάρχη  η Τεχνική Υπηρεσία δεν είχε εντάξει στο φάκελο με τα έργα που θα έπρεπε να συζητηθούν με τον κ. Αγοραστό τις αστικές παρεμβάσεις του Αμπελώνα και ο ίδιος το συζήτησε επιφανειακά για να εισπράξει την απάντηση ότι ο δήμος δεν πρόλαβε τις δύο προσκλήσεις.

Παράλληλα όμως ο κ. Κόκουρας δεσμεύτηκε να συζητήσει εκ νέου το θέμα με τον περιφερειάρχη ζητώντας να ενημερωθεί για το που βρίσκονται σήμερα τα χρήματα που προοριζόταν για τον Αμπελώνα και ασκώντας πιέσεις ώστε να “ξανανοίξει” το μέτρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση προκλήθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που ζήτησαν άμεσες εξηγήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στην απώλεια του έργο με τον επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών” Αστ Ροντούλη, να ασκεί κριτική στο δήμαρχο για τον τρόπο που χειρίστηκε το όλο θέμα μετά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο να μην ενημερώνει η δημοτική αρχή τις παρατάξεις για μια τόσο σοβαρή εξέλιξη, που αναδείχθηκε μέσα από μία ενημερωτική ιστοσελίδα. Από τις βολές του κ. Ροντούλη δεν ξέφυγε και η προηγούμενη δημοτική αρχή υποστηρίζοντας ότι μιλούσε για έργα – μακέτες που όπως αποδεικνύεται δεν είχαν καμία βάση για την υλοποίησή τους.

Στην αναγκαιότητα να υπάρξει πλήρης ενημέρωση αλλά και να διεκδικηθεί η υλοποίηση του έργου στάθηκε ο επικεφαλής της “Πόλης που Θέλουμε” Αθανάσιος – Σάμερ Αμάρι, ενώ αναλυτική ενημέρωση ζήτησε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτης υποστηρίζοντας ότι δυστυχώς ο δήμος μιλάει για ένα έργο για το οποίο δεν κατατέθηκε μελέτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ