ΕΚΡΗΞΗ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

Ξεκαθαρίζοντας για πολλοστή φορά πως είναι σταθερή η πολιτική θέση της δημοτικής αρχής για τη διατήρηση του δημόσιου και δημοτικού χαρακτήρα της υπηρεσίας Καθαριότητας ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης έκτακτη συνέντευξη τύπου με αφορμή τη μη έγκριση του δανείου και τη στάση παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Πλαισιωμένος από αντιδημάρχους και παρουσία στενών συνεργατών του ο δήμαρχος έστρεψε τα πυρά του εναντίον παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ δεν δίστασε να στηλιτεύσει τη στάση της παράταξης του Π. Γούλα, που όπως υπογράμμισε «ανέτρεψε την αρχική της απόφαση παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο ίδιος για στήριξη της πρότασης».

«Είχα διαβεβαιώσεις από τον κ. Γούλα, το τι μεσολάβησε αφορά στην παράταξή του», τόνισε ο δήμαρχος, υποστηρίζοντας σθεναρά τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής και σημειώνοντας πως «κάποιοι είχαν σκοπό να εμποδίσουν το έργο της».

«Πρόκειται για μικροπολιτική στάση που δεν ωφελεί την πόλη, τιμωρείται η πόλη με τις επιλογές τους και τους το καταλογίζω ευθέως», ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, που έσπευσε να προσθέσει πως ο δήμος θα προχωρήσει στην ανανέωση του στόλου με λίζινγκ, με πιο αργούς ρυθμούς και χωρίς να μπορεί να πάει σε ριζική ανανέωση όπως ήταν στον σχεδιασμό του.

«Πολλοί από αυτούς που καταψήφισαν πήραν αποφάσεις για δάνεια ύψους 17,5 εκ. ευρώ και μάλιστα για λειτουργικά έξοδα και όχι για επενδύσεις», κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων, διαβεβαιώνοντας ωστόσο τους πολίτες πως το έργο της δημοτικής αρχής θα συνεχισθεί σε όλα τα μέτωπα για την αναβάθμιση της πόλης και πάντα με γνώμονα το συμφέρον και την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ