ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Συνέντευξη τύπου ενόψει του συλλαλητηρίου για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων που προγραμματίζεται για την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Λαμπρούλη (Φρούριο) παραχώρησαν το πρωί της Πέμπτης σε αίθουσα της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λαρισαίων και φορείς της Λάρισας.

Διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση πως «κανείς δεν θα παίξει με την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας» οι ομιλητές περιέγραψαν ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί με το άνοιγμα των σχολείων, κάνοντας λόγο για σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, καθαρίστριες και μέσα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Γ. Παναγιώτου έθεσε μεταξύ άλλων τα αιτήματα της κινητοποίησης επικεντρώνοντας στην αραίωση των τμημάτων και ζητώντας την αξιοποίηση 41 κενών αιθουσών και έκτακτο κονδύλι για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

«Αρνούμαστε να αποδεχθούμε τον “ρεαλισμό” της κυβέρνησης, όπου η υγεία των παιδιών μας είναι κόστος», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου, με τους διοργανωτές να απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Παρασκευής.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λαρισαίων και οι φορείς: Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λάρισα (ΟΕΒΕΛ), Σύλλογος Γιατρών Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Σύλλογος Δασκάλων Κων/νος Κούμας, ΕΛΜΕ Λάρισας, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, Σωματείο Καθαριστριών, ΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας, ΟΓΕ Λάρισας, Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), Σύλλογοι Γονέων Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ