Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΛΟΣ

Στοιχεία που αποδεικνύουν τα σκαμπανεβάσματα της νόσου στη Θεσσαλία έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης

Συνέντευξη τύπου για την πορεία του κορωνοϊού στη Θεσσαλία παραχώρησε το πρωί της Τρίτης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός δίνοντας αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί.

Κάνοντας μια διαχρονική αναφορά στην πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλία ο κ. Αγοραστός ανέφερε χαρακτηριστικά πως για το διάστημα 10-16 Μαΐου καταγράφηκαν 1.349 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα 240 χρειάστηκαν νοσηλεία και τα 1.109 τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ 19-25 Απριλίου σε όλη τη Θεσσαλία είχαμε 1.374 κρούσματα, από 26/4 έως 2/5 καταγράφηκαν 1.048 και την εβδομάδα 3/5 – 9/5 είχαμε 1.136 κρούσματα.

Σημειώνοντας πάντως πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι νοσηλείες σταθεροποιήθηκαν στα 240 άτομα ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για «σκαμπανεβάσματα» στην πορεία του ιού, ζητώντας παράλληλα από όλους να εμβολιαστούν και φυσικά να συνεχίσουν να φορούν μάσκα και να τηρούν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής.

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, ο κορωνοϊός δεν έφυγε, είναι εδώ και είναι ύπουλος» κατέληξε ο κ. Αγοραστός, καλώντας όσους παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα να απευθύνονται στα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε ακόμη στο άνοιγμα του Υποθαλάσσιου Μουσείου Αλοννήσου από 1ης Ιουνίου, στα 33 έργα πολιτισμού που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και σε έργα της οικονομικής επιτροπής.

Αναφέροντας ενδεικτικά έργα όπως την αποκατάσταση του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας, τα έργα στο αρχοντικό Σβαρτς των Αμπελακίων κλπ. ο κ. Αγοραστός τόνισε πως «τα μνημεία οφείλουμε να τα αποδίδουμε στις τοπικές κοινωνίες, καθώς τους δίνουν πνοή και προσφέρουν θέσεις εργασίας».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ